Lite bilder från min underbara lördag

Idag blev jag så kär i ett par skor. Poff sa det & jag köpte dom! Ångrar det inte en sekund!



Blev även störtkär i en jättesöt finstickad kofta, i smårandigt. Mörblå & vit, så den köptes även.

Sen blev jag & Joel kurriga i magen då det ringde i våran vanliga middagstidklocka hihi : )
Så då åt vi underbar mat på en Grekisk kol & grillrestaurang i Solna Centrum.
Verkligen helt underbar mat & även personal!
Guldstjärna åt det stället, vi återkommer!



     

På vägen hem trillade vi in på hemköp & köpte dessa goda ting ; )
Inte en lördag utan LÖRDAGSGODIS : )
Älskar förövrigt den underbart söta godispåsen & innehållet älskar jag då ännu mer hihi.



Så kvällen ska det varvas ner efter en himla rolig & intensiv vecka!
Blir att njuta av det goda med min underbara Prins & en bra film, hoppas Ni får en lika fin lördag!  

Mmmm kladdiga Choklad & bananmuffins

Hej på Er denna härliga fredag! : )
Bestämde mej för att slänga ihop en ny sorts smarriga kladdiga Choklad & bananmuffins idag.
Älskar att experimentera fram ännu godare bakverk mmm!
Dessutom är jag som så väldigt ofta mycket sugen på choklad, så det blev extra mycket choklad i, mums!



Smarriga kladdiga Choklad & bananmuffins
100 g blockchoklad hackad i små bitar
100 g smält margarin
2 ägg ekologiska
2 dl socker
1½ - 2 dl vetemjöl
1 banan mosad
3 msk kakao
½ tsk vaniljsocker
3/4 tsk bakpulver
1 krm salt

♥ Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop allt i en bunke, rör nogrannt.
♥ Ta fram en plåt och formar, fyll dem till 3/4. In i ugn i mitten 10-13 minuter.





Oj oj nu ska jag skynda mej iväg på godmiddag i city med en gammal god söt vän!
Hej på Er! : )

Brödbagarn är igång!

Idag på dagen passade jag på att baka ett bröd ur min nya bakarbok " Brödälskare " då vi sen skulle bort kl 15.
Fick börja på degen igår, då det ingår skållning. Men det går ju på 2 minuter så; nemas problemas!
Jag ändrade som vanligt en del på receptet så det enligt mej blir smaskigare! : )

I vanliga receptet är det kornmjöl i skållningen & sen bara vetemjöl i degen.
Och jag föredrar att inte bara ha ett vetemjöls bröd, då det ger mer smak med andra mjöl.
Här får Ni se :



Guldkornet med det goda rågmjölet
Dag 1 :
Skållning : 3 dl kokt hett vatten, blanda ner 1 dl rågmjöl eller annat mjöl du gillar.
Vispa & låt stå över natten.

Dag 2:
30 g jäst
2 - 2 ½ tsk salt
1 msk smör
6 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
1 ½ dl hett vatten
1 ½ dl ljummet vatten



♦ Ta fram en stor bunke, vispa ner skållningen & det heta vattnet.
♦ Blanda jästen & ljummet vatten i en liten skål, vispa, häll ner i den stora bunken då det är fingervarmt.
♦ Tillsätt smör, salt & vetemjöl. Arbete ihop till en lite klibbig deg & låt jäsa 45 minuter.
♦ Tryck ut luften ur degen och låt den jäsa 20 minuter till.
♦Sen valde jag att använda min nya bröd/limpform istället för att forma två bollar.
Valde även att smörja ovandelen med smör & strö över solrosfrön. 
♦ Jäs ytterligare 30 minuter. In i ugnen på 200 grader i 30-35 minuter. Klart !

Nu ska jag gå & njuta av en massa nybakt bröd med goda pålägg mmm! : )

Shop to you drop!

Idag så har vi varit bla på Odenplan & shoppat lite smått & gott. ; )  
Varit på två myrorna som vi fick leta en stund haha & sen in på bokreanen sväng.
& tro mej det var inte lätt att bestämma sej vad som skulle köpas.

Så jag köpte bara en underbar brödbok idag " Brödälskare"! Passar mej perfekt! 
Den har allt från massor av mjukbrödsrecept till lite söta recept, som banankaka, brownies, skorpor osv.
Men ska fundera vad som mer ska köpas till min samling ; )
 
Här får Ni se lite av mina bedårande söta nya små ting : )








I storstan!

Ja, i fredags bar det av på morgonen mot vårat nya hem!
Dock hade vi packat för mycket så det blev då straffavgift på 1080 kr, vojne!
Men förvånansvärt nog hade Joel ÄNNU tyngre packning än jag haha!
Men de bero nog på ett visst playstation!

Då vi kom hit var det nästan sommar här, barmark & sol & säkert +6! Helt underbart!
Idag däremot så snöar det ...
Men det är just ett minus så det försvinner förhoppningsvis snart igen.
Ge mej sommar!

Sen fredag har det alltså varit full rulle : )
Shoppat i Solna, shoppat i Kungens Kurva & idag Sthlm city, wihoo!
Köpte en helt underbar klänning idag, tokkär blev jag.
Men har minst 5 par skor jag vill ha också så det blir & bestämma sig vilka som får köpas ; ) .
Helt underbart med det här utbudet, fattar om folk ser lite snyggare ut här hihi.

Har då köpt en massa bakarformar också, plus några hundra andra grejer.
Nödvändiga & mindre nödvändiga. Som det ska vara ; ).
Längtar att baka igen & inviga det nya!

Innan jag for hann jag baka dessa godsaker också!
Tycker det är supergott att rulla vissa av chokladbollarna i kokos istället för pärlsocker eller strössel.
Även väldigt gott att rulla chokladbollar i smält blockchoklad & jordnötter hackat i småbitar mmm det är tips direkt från mej till choklad & nötälskarna!



Vi hörs! : ) ♥

Flyttfeber : )

Oh vad roligt & spännande det känns att flytta härifrån! Från lilla Skeå till "7 minuter från Stor-Stockholm"!
& oj vad jag längtar att shoppa, blir farligt det här ; )

Idag så packas det sista ner & det blir avskedsmiddag för lilla moí & sen dyker Joel & hans päron upp ikväll!
Wie : )

Igår så bakade jag igen, två saker : bröd & smarriga sötsaker.
Tekakor var brödet, så goda mmm! Mamma brukade baka dem ofta förr, men med vanligt vetemjöl bara.
Men jag bytte ut hälften till fullkornsmjöl & det känns ingen skillnad så varför inte ! : )



Runda & go'a tekakor
1 paket jäst
½ liter mjölk
½ dl linfrö
½ sl vetekli
1,5 dl havregryn
50 g smör
1 msk sirap
5 dl vetemjöl
3 dl fullkornsdinkelmjöl
3 dl kornmjöl
2 tsk bakpulver

♣ Blanda i en kastrull ner 2,5 dl mjölk, vetekli, havregrynet & linfröna. Koka till en gröt.
♣ Tillsätt sen smöret & resten av mjölken, sänk till fingervärme & smula ner jästen.
♣ Häll över i en stor bunke. Blanda i sirap, mjölen & bakpulver. Baka ut direkt.
♣ Jäs sedan på plåt med bakpapper 40 minuter & nagga. Ugn 225 grader 10 minuter.


Mår prima!

Hej!
Idag har det varit en väldigt kall dag, imorse var det hela 24 minus då jag steg upp.
& tro mej jag steg inte upp tidigast i Norrland. Halv tio.
Sedan trodde jag att jag skulle kunna ta bilen & spendera lite kvalitetstid med en vän, men den vågade vägra så det var bara att stanna hemma!

& vad passade bättre då än att "råka" baka lite mera!
& inte vad som helst idag utan en av mina, som man sa då man var sju : "Topp tre" kakor.
Fast då gällde det vilka pojkar man tyckte var sötast, det va tider det haha.

Den här måste Ni verkligen testa baka, den är enkel & så himla god att man ja, om det inte lät så brutalt : dör en bit av kaknjutning!




Som Joel så fint kallar den
" Monsterkladdkaka"
6 ägg
9 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
½ tsk salt
1,5 dl kakao
4,5 dl vetemjöl
300 g smält margarin

Grädda i 175 grader i en smord form 30*20 cm 33 minuter i mitten av ugnen.

Fyllning: 200 g smält margarin, 4 tsk mjöl, 1¼ dl socker, ½ dl kakao, 2 dl grädde & 2 dl mjölk.

Blanda ihop & koka 10 minuter under omrörning, till den tjocknat.
Häll på fyllningen då den svalnat & låt kakan bli kall i kyl eller frys en stund innan uppskärning.

Prova nu denna underbara!

♥ / Sandra


Nedräkning plus Succé

Nu börjar det faktiskt kännas lite att flytten är på G! : )
Hörde av han vi ska hyra av igår kväll vilket kändes bra, så allting är klappat & klart på den fronten.
Började packa lite smått igår & redan är över hälften full! & jag som har så mycket jag engentligen vill ha med mej, det är nog bara att drömma haha.
T ex min teve hade jag inte tackat nej till att ta med mej. Om det bara gick!
Men nu får jag vara glad jag får mej de finaste kläderna & skorna, datorn, täcke & lite receptböcker ungefär.
Plus liiite till i någon mer väska hoppas jag ; ) .

Idag har jag bakat Succèkakan här i Kusmark, för här är det ju bara jag som ätit den förrut  & den är ju så god så ; )
Kolla på kategorin "Välkommen till Chokladhimlen" för recept & mer bilder!



Saftig mjuk chokladkaka med vit glasyr och ringlad choklad

Att det är "Alla Hjärtans dag" idag!

Den här dagen är nog den enda högtidsdagen på året som jag verkligen inte röstar för att ha kvar!
Tycker den är riktigt överskattad & jag firar den inte med något särkilt trots att jag har kille.
Vi kunde väl döpa om den här dagen till något annat roligare?
Typ Lilla Julafton & så kunde man få fira den likadant som själva julafton, så man slipp vänta så länge på någon rolig högtid ; ) !

Bakade denna mumsiga kaka idag, husägare som vi är nu jag & Isabell hehe.



Saftig chokladkaka med vit glasyr & ringlad choklad
4 ägg + 6 dl socker » Vispas ihop först.
3 dl vetemjöl
9 msk kakao
2 tsk vanilj
2 krm salt
100 g mörk blockchoklad hackad i små bitar
180 g smält smör » Blanda sedan ner alla andra ingredienserna & rör om.

Glasyr : 150 g smält smör, 4 dl florsocker, 3 msk grädde, 2 tsk vanilj » Blanda ihop till en jämn glasyr.
100 g smält mörk blockchoklad till att ringla över då glasyren stelnat.

♥ Grädda i smord långpanna, 200 grader i mitten ca 20-25 minuter.
♥ Bred över glasyren med en slickepott då kakan svalnat & ringla sedan chokladen över.

Ikväll blir de movienight, då jag & mitt fina sällskap inte heller är något fan av Melodifestivalen!
Hej på Er KakVänner!

Deluxe!

Hej på Er denna härliga fredag !
Om prick en vecka nu är jag & Joel någonstanns i Stockholm, troligtvis lägenheten i Solna!
Oh, va spännande : ) !

I afton har jag verkligen bakat en deluxekaka! Oj oj vad jag längtar & smaska i mej den hihi.
Hittade ett recept som kallades Fransk Chokladkaka då jag satt & kollade i mina samlingar & bestämde mej för att tillsätta vissa ingredienser & dra ifrån vissa andra.
Jag tillsatte kakaopulvret, saltet, vaniljsockret & 120 g hackade vaniljfudge. Drog bort hasselnötter & en konstig blandning som skulle vara som tillbehör. 
Så den är extra oemotståndlig nu enligt mej ; )



Som ni ser på bilden är det en riktig browniekladdig sak, hade inte hunnit bli kall i frysen innan jag skärde upp en bit.



Chokladkaka Deluxe med hackad vaniljfudge!
225 g smör
225 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
1,5 msk kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
120 g vaniljfudge ( hackad i småbitar )

♣ Smält choklad & smör i en kastrull.
♣ Vispa ägg & socker i en bunke & blanda i alla andra ingredienser, men bara häften av de hackade vaniljfugden.
♣ Smörj en form med löstagbar kant, häll i smeten & strö över den andra hälften av fudgen.
♣ Grädda i 25 minuter i 200 g, den ska vara kladdig & kommer att stelna när den fått svalna helst i kyl. 

Ikväll blir det en tjejkväll med Issa & Elin, mina bakade chokladkakor, godis & varför inte gamla hederliga Sex and the City-boxen!
Hoppas Ni får en lika trevlig kväll : ) !

40 graders värmeskillnad & proppfullt i kakmagen.

Oj vad proppfullt det är i kakmagen. Tror den spricker, men gott var det...

Mamma & pappa är som sagt utomlands.
Imorse då jag vaknade var det 22 minusgrader ute & dom har kring +22 & säkert sol.
Hoppas dom riktigt njuter nu, för dom for då rätt vecka verkar det som ; )

Blandade ihop detta bröd idag, då jag blev sugen på nybakat färskt bröd. 
Inget får mej att känna mej så hemma som då det luktar nybakat, vars jag än är det är något särskilt med den doften!



Special Edition (Isabell fick döpa det hihi )
3,5 dl havregryn
4 dl mjölk
2 dl rågmjöl
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl fullkornsdinkelmjöl 
5 tsk bakpulver
1-1½ tsk salt
2 dl creme fraiche naturell
1,5 dl vatten

∞ Börja med att koka upp mjölken i en kastrull. Blanda havregryn & mjölk i liten bunke, låt svälla 20 min.
∞ Medans det sväller blanda i en stor bunke alla torra ingredienser. Tillsätt sedan det smeten & rör även ner creme fraiche och vatten. Dekorera med havregryn.
∞ Smörj en form cirka 27*17 cm & häll ner degen. Grädda i 225 grader i mitten 30 min.

Sötsaker! Browniecupcake med kaffe & cheesecakefrosting

Home sweet home säger jag då bara, ska passa på att njuta av huset i Kusmark enda tills vi flyttar!
Är ju faktiskt inte så länge kvar nu, den 20:e bär det ju av : )
Så snart måste det ju börjas packas & se vad man kan ta med sej.
Har ju en tendens att packa ALLDELES för mycket & inte orka bära väskorna själv ooops..
Så då brukar en viss Joel var lite väl slut då vi kommer fram, hihi måste vara duktigare denna gång.
Får ju hoppas folk orkar komma & hälsa på & ta med sej lite mer åt en : )



I afton blev det att baka, åh vad roligt det var!
Gjorde dessa underbart goda & söta Browniecupcakes med kaffe i & cheesecakefrosting på, mmmm!
Spritsade på frostingen & dekorerade med körsbärsgodis som jag köpte idag i plockgodiset, då det blir godis till filmen ikväll ; ) .



Browniecupcakes med kaffe & spritsad cheesecakefrosting
200 g mörk blockchoklad
6 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g rumstempererat margarin
3 dl socker
2 stora ägg
1 dl mjölk
1 dl kallt kaffe

♥ Hacka först chokladen i ganska små bitar. Blanda mjölet, kakaon, bakpulvret & saltet i en bunke.
♥ Ta fram en till bunke där du blandar margarinet mjukt, tillsammans med sockret & äggen ett i taget.
♥ Rör om en stund & tillsätt mjölken & kaffet. Häll ner blandningen i de torra ingredienserna.
♥ Blanda väl & häll i chokladbitarna & rör så allt verkligen blandats.
♥ Fördela i stora muffinsformar ca 18 stycken & grädda mitt i ugnen 20 minuter i 170 grader.

Glasyr: 170 g philadelphia, 5 dl florsocker, 70 g margarin & 2 tsk vaniljsocker.

♥ Blanda alla ingredienser väl i en bunke & kör med elvispen tills det blivit en jämn frostingsmet.
♥ Spritsa på cupcakes & garnera med något sött & vackert!

Nu ska jag ner & mumsa godsaker med Bella & Joel och höra hur det blir med film, ha en fin onsdagkväll : ) !
Förresten att de blir så himla mycket finare med lite dekoration cupcakesen? & ännu mumsigare !


Sandra and the Chocolate Factory

Hej på Er!
Ligger i soffan hos Joel & är allmänt lat, eller med ett finare ord Bekväm.
Borde ta tag i en massa ärenden nu, men det borde inte vara borde, borde vara vill?
Men det är nog lite mycket begärt, då det ju finns en del måsten ; )

Ska snart ta tag i det hela & sen återgå till att filura vidare på det roliga : allt som ska bakas!
För imorrn åker jag hem till Kusmark och tar hand om vovvarna och bakar, bakar & bakar då mor & far åker utomlands en vecka!

Kom på att brownien jag baka för nån dag sen fattas ju på min lilla blogg, så nu kommer den!
Mycket goda såklart enligt mej, då jag som Ni säkert märkt vid det här laget inte kan eller vill leva utan såna här sliskiga godkakor! : )



Fluffiga Brownies
100 g mörk choklad 70% kakao
200 g smör
300 g socker
4 ägg
100 g mjöl
150 g valnötter

♥ Smält smör i en kastrull & bryt ner chokladen, rör om tills allt smält.
♥ Blanda socker & 4 ägg i en bunke och rör nogrannt om.
♥ Tillsätt sedan mjöl, den smälta smeten & valnötter.
♥ Smörj en form, häll i smeten & grädda på 180 grader, 20-30 min beroende på formens storlek.

 Hoppas Ni har en god & bekväm tisdag!

Nostalgitripp...

Idag så bestämde jag mej för att ha en bakarsöndag.
Lite ledsen jag då blev då jag märkte att vi totalt hade 2 dl strösocker kvar hemma!
Men tur att det blivit inhandlat nu, så att jag ska allt baka ett riktig smarrigt nytt brownierecept, efter jag skrivit klart här mmm  vad gott det ska bli : )  



Jag har länge varit sugen på äkta gammeldagsa havreflarn med kräm i , så det passade perfekt att göra idag då jag hade prick det sockret som behövdes till dem .
Dom blev otroligt goda... & jag kan bara tänka på min lilla farmor i himlen...
Det här var en av kakorna som brukade finnas hemma hos henne, därför jag så gärna ville göra dem.
Saknar henne så mycket vissa dagar att det känns som något krasar sönder i mig.
Andra dagar så försöker jag bara att tänka att hon var värd att få somna in & slippa förändras och lida mer. 
Men jag kan inte annat än att önska att hon & farfar båda levde & var sådär pigga att de bodde kvar på gården. 
Man kunde springa över, sätta sej i farfars gungstol, dingla med benen & prata med farmor medans hon bakade eller pysslade på & farfar var uppe i verkstaden & snickrade fina askar.
Skulle kunna ge så himla mycket för att det skulle vara så igen!

Men men ... Dreamy days...



Gammeldagsa havreflarn med Chokladsmörkräm
3 dl havregryn
2 dl strösocker
½ dl sirap
150 smält margarin
½ dl grädde
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Chokladsmörkräm: 100 g margarin, 1dl florsocker, 2 tsk kakao & 2 äggulor.

Blanda alla ingredienser till kakan. Lägg matskedstora klickar på en plåt med baklpåtspapper med stora mellanrum.
Grädda i ca 10 minuter i 175 grader.
Låt dem svalna lite och lossa dem sedan med kniv.
Lägg dem på ett galler & blanda ihop smörkrämen. Bred över ett flarn & lägg på ett annat som lock.


En dag av snöstorm & morotskaka med glasyr!

Idag är det snöstorm som tusan här i lilla Kusmark & även i Skellefteå tydligen.
Snön väller ner & det blåser dessutom oerhört mycket enda sedan kl 20 igår kväll.
Huvvaligen -10 grader också!
Igår kvittrade ju fåglarna och det var vårväder & sol på dagen, vad hände?!

Ja ja, vad passar inte bättre då än att vara inne & baka?!
Har man ju en perfekt anledning att bara vara inne, baka & mumsa godsaker ; )

Idag bakade jag en helt BEDÅRANDE kaka.
Joels mamma Agnetha brukar göra dem & sen dess jag smakade hennes så har jag älskat detta bakverk!



Bedårande god Morotskaka med glasyr
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl olja
6 dl rivna morötter

• Vispa ägg & socker poröst.
Tillsätt övriga ingredienser, smörj sedan en långpanna.
• Grädda i ugnen på 150 grader, mitten i 35 - 40 minuter.

Glasyr (som jag slängde ihop den ) : 
200 g Philadelphiaost
100 g margarin
4 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker

• Blanda ihop allt & ta elvispen och kör tills den blir fin.
• Bred på kakan då den svalnat.



Ikväll blir det filmmys & massa godsaker med Joel, är som fredag hela veckan ; ) !
Kram på Er!

Filurat ihop ett bröd!

Hej allihopa!
Idag är det lill-lördag vet ni väl, jag åkte hem till kusmark vid halv fyra så jag ha fått mammas goda mat & nu snart blir det massa god kakor, choklad & fika mmm : ) .

Jag ringde till cafét som ville erbjuda mej provjobb & sa att jag inte kunde komma förrän den 20:e och dom förstod min sits. För de kände också att det skulle bli krångligt att vänta, då de vill ha någon så fort som möjligt.
Men de skulle ivarjefall spara mitt Cv, så jag märker ju om de hör av sej igen...
Knasigt att det ska ta så lång tid att åka till Lidingö från Solna! Minst en timma!
Man gör tre byten och egentligen med bil kanske det skulle ta 15-20 minuter, knäppt knäppt.
Har då märkt att från våran gata i Solna & in till Stockholms central tar det bara 7 minuter, wow : ) !
Blir att söka många jobb inne i Stockholm alltså!

Nu ska Ni få se vad jag bakat för smarrigt idag!
Nyttigt bröd som jag filurat ihop själv!
Fick en flash igår vad jag ville ha för ingredienser i brödet så i afton slängde jag ihop det : )



Nyttiga Fullkorns Kesobullar
4 dl grovt rågmjöl
2 dl kornmjöl
2 dl havregyn
1 dl vetemjöl
2,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
250 g keso ( en liten burk )
2 dl mjölk
3 dl vatten

♣ Blanda först ihop alla torra ingredienserna i en bunke.
♣ Tillsätt sedan keso, mjölk & vatten. Rör nogrannt till en kladdig deg.
♣ Ta fram två plåtar & klicka där ut deg formade till runda bullar. Ca 8 stycken stora.
♣ In i ugnen 225 grader, i mitten. Ca 14-18 minuter tills de fått en fin gyllene färg.

Nu ska jag ner & godfika & babbla med de andra & även filura vidare på morgondagens bakning.
Förresten vad tror Ni om brödet? Något för Er?

Ha en fin lill-lördag ; )
 

Chokladbollar och mera chokladbollar!

Bakade det även Sveriges kändaste & enklaste bakverk i Söndags ; )
Chokladbollar!
Det de flesta lär sej att baka först av allt som liten & dessutom kan få friheten att baka utan hjälp av någon vuxen, när de vill. Så var det för mej och då var det kladdiga chokladavtryck & pärlsocker runt  om i hela huset! : )
Dom är ju så goda och jag tröttnar då aldrig trots att de bakas flera gånger i månaden hos oss!
Denna gång så rullade jag hälften i kokos och den andra hälften i pärlsocker.



Jag gör jämt en dubbelsats med dessa mått:

Recept:
Chokladbollar
200 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
6 dl havregryn
6 msk kakao
2,5 tsk vaniljsocker
5 msk kallt kaffe

Blanda ihop och rulla i t ex pärlsocker, cocos eller hackade nötte
r.


Ja, nu ska jag vila middag!
Sen blir det en mysig filmkväll & planering av massa bakande!
Ha en sockersöt kväll!


Måndag, måndag, måndag...

Måndag är inte annat än en dryg dag. Verkligen!
Jag förstår inte men 99% av måndagarna går så segt så segt både för de som jobbar,de som är arbetlösa & de som går skola.
Den är bara seg, och alla önskar att det ivarjefall kunde vara torsdag... Haha jaasi men snart är det tisdag ju så!

Fast denna måndag har ju det egentligen hänt ivarjefall lite! Hör där!
Imorse ringde han vi ska bo hos i Solna & han ha skrivit under kontraktet nu, så det är jag & Joel som ska skriva under och skicka över! Känns så overkligt att oj oj!
Fredag den 20:e kl 10.00 lyfter planet! : )
Sen så ha jag varit & skrivit kontrakt med han som nu hyr av mej , så nu är det avklarat skönt!

Imorgon däremot ska jag på Arbetsförmedlingen och prata med dom om att jag ska flytta så nu får vi se va de säger eftersom jag går ett "program" där.
Men jag kommer verkligen att vilja kasta en äcklig tårta i ansiktet på dem om de nu ska börja tjaffsa en massa :( .

Jaja över till något mumsigt beroendeframkallande! : )
 


Agnethas goda Kolakaka
5 dl mjöl
1 dl socker
225 g margarin
♥ Röres ihop till en deg.
♥ Platta ut i långpanna & grädda 15- 20 minuter på 175 grader i nedre delen.

Kolasås: 175 g margarin, 2 dl socker, 2½ dl grädde & 1 msk ljus sirap.
♥ Blanda ihop & koka i en kastrull närmare 30 minuter, rör om under tiden.
♥ Bred över då kakan är sval.

Smält sedan en blockchokladkaka & bred den över kolakakan!
Låt den stå svalt till & skär upp i valfri storlek & form!



Visst blir man liiiiite sugen? ; ) hihi

91 år! Flyttat, nybakat & sockerhög!

Goder afton på Er denna soliga söndag!
För sol har det varit är nog första riktigt soliga dagen på månader, helt klart uppskattat!

Den här helgen har det varit full rulle känns det som!
I fredags då flyttade jag ju från lägenheten. Hemåt till lilla Kusmark, allt för det som komma skall : STOCKHOLM! : )

Sedan lördag var det stort kalas för min söta farfar Ivar, 91 år, det ni!
Så vi var där och firade hans stora dag! Inte bara vi i släkten utan också ett stort gäng äkta gamlingar. För gamla och gaggiga var dom haha.
Det bästa var då farfars bästa vän Harry utbringade ett fyrfaldigt leve och alla som var lite pigga i skallen hakade på "hurra,hurra..." och mitt i allt ihop skriker en tant "Men OHHHH är det någon som fyller år??".
Och det här utbrister hon alltså då kalaset har hållit på i säkert två timmar och hon har mumsat i sig prinsesstårta och allt! Haha jaasi inte lätt alltid : ) .



Men trevligt och gott var det!

Sen bar det av mot stan till Sötsaken Eve : )
Vi for och handla massa gott och hyrde film "Margot at the wedding" med Nicole Kidman.
Då vi både sett trailern & var SÄKRA på att den skulle vara bra. Men tji fick vi! Men det var verkligen hur skoj som helst hos Eve, som alltid : )!

Idag så har jag bakat, bakat och bakat, hur underbart som helst! Tiden bara springer i väg och gott som tusan blev det!
Bland annat brownies blev det! Recept finns på kategorin : Välkommen till Chokladhimlen.



Vad jag bakade mer uppdaterar jag imorgon , nu blir det ner och vara social med la familia!
Hej på er!

RSS 2.0