Kladdiga chokladmuffins med rice krispies & sirap






Dessa goda har jag bakat ikväll, längtar bara att sätta tänderna i dem hihi  : )
 
Kladdiga chokladmuffins med rice krispies & sirap toppade med grädde
12 stycken
100 g smör
2 stora ägg
1,5 dl strösocker
1,25 dl ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
ca 1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Lite salt efter behag
2,5 dl rice krispies

1 paket grädde 250 ml - vispa & sockra

     
Smält smöret & blanda det med de andra "blöta" ingredienserna.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke, häll ihop & rör ner.
Tillsätt rice krispies & rör om igen.
Fyll 12 st muffinformar med smet, stoppa in plåten 175 grader 10-13 minuter.
Vispa grädden & låt muffinsen svalna i kylen.
Spritsa över grädde på alla & dekorera me rice krispies!

Nu blir det teve & njuta av massor av kladdiga chokladmuffins med grädde, choklad, popcorn & dipp, mums : ) 
Ha en fortsatt härlig fredagkväll : )

Strålande sol

Idag är det strålande sol, igen : )
Det har ju hållit i sig sommarvädret i flera dagar nu igen, underbart!

Senaste dagarna har jag inte hunnit baka, det spritter i fingrarna vad jag längtar!
Därför har Ni fått tagit del av två middagstips, kan hända det dyker upp lite sånt även framöver! 
Om jag känner för att dokumentera middagen, annars så blir det ju alltid bakning : )

Det här goda fikades det i lördags på Sturekatten med härligt sällskap : )



Jordgubbscheesecake & en chokladtårta, delade vi på mums : )


En gammal god klassiker

Idag gjorde jag till middag (plus matlådor) den gamla goda klassikern makaronipudding!
Så gott, så gott : ) !!!



Makaronipudding
4-5 portioner
5 dl makaroner
1 gul lök
300 g - 400 g falukorv (eller annat vid tycke)
3 dl riven ost

Äggstanning :
3 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

   
   

Ugn 200 grader.
Koka makaroner, hacka löken. Låt löken koka sista minuterna med.
Skölj av med kallt vatten i durkslag. Bred ut dem i en ugnsform.
Hacka korv (eller annat t ex: kött, quorn, kyckling). Strö över makaronerna.
Ta den rivna osten & strö över, in i ugnen i mitten 30 minuter.



En mycket mättande maträtt, jag är proppad! & enkel bara man har ca 50-60 min på sig!
Ha nu en riktigt god & härlig söndagkväll : ) !
 

Dagens middag



Så underbart gott & enkelt, måste ju få tipsa Er om den goda middagen jag lagade idag! : )

Du behöver:
Kycklingfilé
Gammeldagsa makaroner
Sourcream and Onion dip mix
3 dl gräddfil att blanda mixen med
Salt, malen svartpeppar & vitlökskrydda
+ Valfria grönsaker

Krydda & förstek kycklingen i olivolja, hög värme 1-2 min sida för att få en fin gyllene färg.
Skär ett par snitt i kycklingen & fyll med sourcream and oniondipp.
In i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
Koka under tiden gammeldagsa makaroner.
Klart att servera med en extra klick dipp & t ex körsbärstomater!

Ha en fin fredag!

Lyxig chokladkaka





Lyxig chokladkaka
ca 8 bitar


100 g mörk blockchoklad
1 dl grädde
150 g smör
1½ dl brun farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
+ t ex vit & mörkchoklad rivet med potatisskalare över kakan



♥ Koka upp grädden i en kastrull & ta av från plattan. Rör ner chokladen bryten i bitar & låt smälta.
♥ Blanda mjukt smör & farinsocker jämnt & fint i en bunke.
♥ Rör ner äggen.
♥ Tillsätt sedan mjöl, kakao & bakpulver växelvis med chokladsmeten.
♥ Häll smeten i en smord & bröad springform.
♥ Grädda i 175 grader i mitten, 25 minuter.
♥ Strö över den rivna chokladen
!

Mycket god : )
Nu ska jag sätta mej i solen & njuta en stund, tänka sig fint väder det blev idag & igår! Trots väderleksrapporterna som sagt annat : )

Dancing the whole way home

I afton blev det hipp som happ att min vän Kajsa ringde & vi bestämde för att gå på fik : )
Riktigt mysigt, vi började att sitta inne & sen satt vi oss på uteserveringen & njöt av solen & pratade bort ett par timmar.

Jag fikade den här ljuvliga varma ciabattan med mozzarella, parmaskinka & soltorkade tomater.
Kajsa smuttade sin älskade kaffe. ; )





Mycket trevligt & gott var det : ) !

Blev en hel del Waynesbesök då jag var hemma i Skellefteå & där fick jag förstå hur gott mackor med mozzarella kan vara, mums! Så därför blev det att att prova en ny sån variant idag!

Imorgon ska jag se till att göra ett inlägg om Måndagskvällens bakande, något ljuvligt gott kan jag avslöja : ) !

Dancing the whole way home - Miss Li så söt låt!

Browniekladdkaka med dubbeldaim

Så ljuvligt god, ett måste att baka denna för alla chokladälskare där ute : ) !



Browniekladdkaka med dubbeldaim
200 g mörk blockchoklad
200 g smör eller margarin
4 ägg
4 dl socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
1 dubbeldaim hackad i bitar

   

Sätt ugnen på 175 grader & smörj en kladdkakeform.
Smält smöret i kastrull & bryt ner chokladen, rör om tills allt är smält.
Ta fram en bunke & knäck ner äggen. Tillsätt salt,vaniljsocker & socker, vispa poröst.
Blanda ner bakpulver,vetemjöl & chokladblandningen. 
Tillsätt den hackade dubbeldaimen, rör om.
Häll ner smeten i kladdkakeformen & grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. 



Tips!
Efter kakan svalnat : frys in den ett par timmar om du vill skära & flytta över den i kakburkar.
Den är en riktig brownie, alltså kladdig!
Annars bjud på den direkt som chokladtårta tillsammans med gammeldags gräddglass, mycket gott tillsammans!

Jordnöts & chokladcupcakes







Dessa bakade jag bland annat igår, uppdaterar det andra goda imorgon!

Jordnöts & chokladcupcakes
13 stycken
Frosting :
125 g jordnötssmör, 125 g florsocker, 60 g rumstempererat smör & 200 g philadelphiaost.

• Rör philadelphian mjuk, tillsätt jordnötssmör, smör & rör till en smet. 
• Tillsätt nu florsocker & kör ett par minuter med elvispen så den blir fin & fluffig.

       

Cupcakes :
3 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk kakao
1 nypa salt
120 g mörk blockchoklad
2 ½ dl saltade jordnötter

Använde varmluftsugn på 175 grader annars höj till 190 grader. 

   

• Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt & poröst.
• Smält smöret, häll i gräddfil & kaffe rör ner i smeten.
• Tillsätt sedan vetemjöl, kakao & en nypa salt.
• Bryt chokladen i bitar & smält över vattenbad, häll över till smeten & vispa om lite.
• Ta en plåt, placera ut 13 st formar & fyll formarna till 2/3 med smet.
• Grädda i mitten av ugnen 15 minuter & låt svalna på galler.
• Spritsa & dekorera dem hur de vill, använd fantasin, var kreativ & ha roligt!



Nu ska jag försöka bestämma mej vilka klackeskor som blir snyggast till klänningen ikväll!

Edith Piaf, bakning & en underbar klänning






Oh idag har jag bakat som en tok, två sorters underverk hihi eller nja bakverk : ) .
Lyssnat på Edith Piaf hela tiden medans, hon hade den vackraste rösten i hela världen & om Ni inte sett filmen om hennes liv GÖR DET!

Ville bara visa något så underbart innan jag lägger in bakverken senare idag.
Denna klänning & den får åka med hem till Stockholm sen!
Mamma var så snäll då jag sa jag älskade den, då sa hon att hon inte använder den & att den får följa med mej hem : ) !

Underbara vanilj & sötmandelbiscotti

Har bland annat hunnit baka idag. Underbart knapriga & goda vanilj & sötmandelbiscottis!
Påminner mycket i smaken om en blandning av marängtårta & mandelmassa.
Tokigt goda!





Vanilj & sötmandelbiscotti
30 stycken
ca 170 g sötmandel
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2-3 tsk vaniljsocker
¼ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 stora ägg
     
♣ Ugn 190 grader.
♣ Skålla & skala sötmandlarna. Rosta dem sedan i ugnen 5-10 minuter.
♣ Hacka sötmandlarna grovt. Lägg i en bunke & blanda därefter i vetemjöl, socker, vaniljsocker, salt & bakpulver.
♣ Knäck sedan ner de två äggen och knåda till en deg.
♣ Ta fram en plåt med bakplåtspapper forma två avlånga rullar & grädda i mitten ca 25 minuter.
♣ Skär i ca 2 cm tjocka skivor, sänk ugnsvärmen till 140 grader & låt biscottin torka där i 25 minuter till.

Prova baka dem : )

I wanna give you a good song



Hej på Er!
Senaste veckan har det hänt en hel del, därav inget bakande. 
Flyger hem till landet på Tisdagafton & då kommer det säkerligen att bli en del bakande.

Bjuder på en ny favorit jag har, kan äta hur mycket som helst av det!
Gott, enkelt & en ljuvlig kombination.
Vaniljyoghurt med jordgubbar & bananer hackat i bitar, prova & njut.

Kram Sandra


The things you love



Idag bjuder jag på en bild mina kuddar, gillar dem på alla sätt & vis!
Sa bara klick direkt jag såg dem & jag kände att dom måste jag ha!

Fyndade dem faktiskt på secondhand, de var kvar i sina plastförpackningar & aldrig använda!
Som Ni nog ser så är det kuddarnas mönster jag alltid haft som min bakgrund på bloggen : )

Jordgubbstoppade chokladcupcakes : )

Igår kväll fick jag ett il att baka, abstinens att vara kreativ!
& dessutom var jag så himla sugen på cupcakes att det var ett måste att ordna hihi!
Så nån gång närmare halv tio igår kväll var dom klara! Sedan blev det en sen film & dom ljuvligt goda bakverken : )

Vi var även & hörde dem sjunga in sommaren & tända majbrasan vid oss innan bakningen.
Väldigt mysigt & perfekt väder då solen fortfarande lyste & vinden hade avtagit : )

Här är dom på mitt nyaste kakfat, baka dom absolut Ni blir inte besvikna : )






Jordgubbstoppade cupcakes
ca 11 st stora farin & chokladcupcakes
130 g smör
2 ägg
1 ¼ dl brunt farinsocker
1 ¼ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

♥ Smält smöret & sen är det bara att blanda ner alla ingredienser & blanda väl.
♥ Fyll formar på en plåt & grädda sedan på 200 g i 10-15 minuter.

   
Ljuvlig Chokladfrosting : 200 g philadelhiaost naturell, 100 g mjukt smör eller margarin, 4 msk kakao, 1,5 tsk vaniljsocker, 6 dl florsocker.

♥ Blanda ihop alla ingredienser till frostingen i en bunke. Kör med elvisp till en jämn smet.
♥ Spritsa över gräddade cupcakes & dekorera gärna med en stor jordgubbe!

Passade verkligen utmärkt med stora jordgubbar på dessa chokladiga cupcakes & man får ju en lite somrig touch : )
Ha nu en riktigt härlig & solig 1:a maj & fredag : ) !

RSS 2.0