Byter blogg till http://dromkaka.blogspot.com

2011-09-04 @ 18:30:38
Hej på er kära vänner! :)

Nu byter jag blogg till http://dromkaka.blogspot.com hoppas ni fortsätter följa mej där!
Jag har bakat idag så det finns redan nya inlägg där, plus att jag kommer flytta över alla recepten dit som jag har här.


Varmt välkomna in där :) !

En fredags prinsesstårta!

2011-09-02 @ 21:50:07
Godkväll!

Idag bakade jag en prinsesstårta och gjorde röda rosor i marshmallowfondant.
Jag är lite eller okej jag erkänner : galen i tårta i alla former! Både att göra dem och att äta dem och idag var jag tokigt sugen på båda delarna. Och så blev det, mums så gott och roligt att baka den var det!

Jag har startat en till blogg, jag funderar på att börja blogga där istället och kanske flytta över recepten dit. Ska fundera nån dag till på det men just nu lutar det åt det. Hittills har jag gjort lite olika flikar där med bilder härifrån men ska troligen bli recepten med.
Titta in där vett ja : ) http://dromkaka.blogspot.com




Tårtbotten:

4 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Vispa med elvisp äggen och sockret i ca 5-7 minuter.
Vänd sedan med en slev ner övriga ingredienser så att det blandas men vispa ej för då försvinner luften ur smeten. Smörj och bröa en springform. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader ca 40 minuter.



Vad tycker ni om att jag kanske börjar blogga där istället? Rätt lik adress ivarjefall ; ) men jag ska ju självklart ändå ha kvar den här om jag nu bestämmer mej för att börja skriva på den andra istället...

Hoppas ni haft en härlig och god fredag med!
/ Sandra

This is your life. Do what you love and do it often.

2011-08-23 @ 15:15:23
Hej,

Idag är en tung dag. Stället jag jobbat som konditor på från slutet av april fram till juli och skulle ha börjat om att jobba hos den 29:e augusti har idag ringt och sagt att de förlorat en av sina största kunder.
Och detta innebär att de nu varit tvunga att avskeda en, omplacera en annan och att de inte kan anställa mej som de hade tänkt. Så himla tråkigt... : (
Men är ändå jätteglad att jag ju ivarjefall har fått jobba där 2,5 månader som konditor!
Har ju aldrig jobbat som det förr och det är väldigt svårt då att få jobb då de flesta brukar kräva 3 års yrkeserfarenhet.
Så nu är det dags att söka jobb igen... Får se vad man hamnar i för bransch här näst?!



Hoppas ni har en bättre dag! Och så vill jag tipsa alla som gillar att baka tårtor att se ett program på kanalen TLC som heter "Fabulous Cakes". Mycket inspirerande, intressant och de gör helt fantastiska tårtor! Och om ni inte ännu sett "Cake Boss" och "Ultimate Cake Off" som också går på TLC, se dem med!



Tårtbilderna ovan kommer från http://tv.yahoo.com



Kladdkaka med Daim

2011-08-01 @ 18:51:54
Godkväll!

Jag har testbakat en av Arlas kladdkakor!
Det här var ett mycket gott recept som jag absolut kommer att göra om igen.
Väldigt enkelt också att baka denna. Man behöver verkligen inte ha någon erfarenhet av bakning för att klara av att göra denna godbit!
Så den passar både ung som gammal både i smak och enkelhet.
Är ju så gott också med massor av daim i, prova baka denna! : )

Länkar nedan till receptet som finns på Arlas hemsida.



Arlas kladdkaka med Daim:
http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=32543



Gott gott! : )

Nu ska här ätas, ha en finfinkväll!
/Sandra

Limpa med rågskållning och linfrön

2011-07-30 @ 18:28:12
Hej!

Nu har jag varit hemma i Solna i prick ett dygn! Går så himla fort att flyga hit (1h) så det nästan är overkligt att man så nyss varit i norra norrland.
Idag har det storhandlats grejer till lägenheten, då det är mycket som behövs för att göra det mer personligt och hemtrevligt här i nya lägenheten.
Har köpt två långa fina kuddar att ha i soffan, de är randiga i fina glada färger! Har också köpts bland annat: gardiner, en stor spegel, 4 st ljuskoppar, 2 st dukar, besticklåda, handdukar med mera.

Här kommer brödet jag bakade förr i veckan, mycket gott!



Limpa med rågskållning och linfrön

Dag 1 : Skållning:
3 dl vatten
1 dl Rågsikt
Koka i en kastrull och rör om under tiden. Är klart då det tjocknat som en gröt.
Låt stå framme i en bunke över natten.

Dag 2:
30 g jäst
1 ½ tsk salt
1 tsk socker
2 msk smör
1 dl linfrön
4 ½ dl vetemjöl
6 dl rågsikt
1 ½ dl hett vatten
1 ½ dl ljummet vatten

Blanda ihop skållningen och det heta vattnet i en stor bunke.
Blanda jästen och ljummet vatten i en annan liten skål. Häll sedan över jästblandningen i den stora bunken då det är fingervarmt. Tillsätt smör, linfrön, jäst, socker, salt och mjölen.
Arbeta med en slev till en klibbig deg och jäs 45 minuter.
Tryck sedan ur luften och låt jäsa 20 minuter till. Smörj en limpform eller ta en plåt med bakplåtspapper på.
Häll över degen och låt jäsa ytterligare 20-30 minuter.
Grädda på 200 grader i 45 minuter.
Spraya gärna under gräddningen in vatten, så får brödet en härligt hård yta.



Nu ska vi gå och köpa godis och chips, ikväll blir det att se serier hela kvällen!
Ha en finfin lördagkväll! : )

Kladdkaka med mörk choklad och marshmallows

2011-07-28 @ 13:54:25
Goddag!

Här kommer den så himla goda kladdkakan med mörk choklad och marshmallows jag bakade i tisdags.
Den här borde ni baka nu på direkten, en favorit helt klart!
Har då just bakat ännu en ny variant av kladdkaka som just står och svalnar.
Så även den kommer upp på bloggen om någon dag med. Och brödet som jag bakade i tisdags med såklart!



Kladdkaka med mörk choklad och marshmallows
200 g mörk blockchoklad
200 g smör eller margarin
4 ägg
4 dl socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
Valfri mängd marshmallows



Ugn 175 grader.
Smörj och bröa en springform.
Smält smöret i kastrull och bryt ner chokladen, rör om tills allt är smält.
Ta fram en bunke och knäck ner äggen. Tillsätt salt,vaniljsocker och socker, vispa poröst.
Blanda ner bakpulver,vetemjöl, kakao och smör/choklad-blandningen.
Häll ner smeten i formen och strö över en stor hög med mashmallows.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.

Låt svalna och ställ den sedan en stund i frysen innan uppskärning av bitar då den är väldigt kladdig.
Servera gärna med vaniljglass eller grädde till!




Nu ska jag börja packa, för imorgon afton är det jag som sätter mej på flyget tillbaka till Stockholm!

Ha en fortsatt finfin dag, det ska jag : )

Whoopie pies

2011-07-26 @ 23:45:34
Godkväll!

Idag har jag hunnit baka en massa, massa! Igår med!
Igår bakade jag bland annat mjuka chokladkakor med vit glasyr och ringlad mörk choklad. Recept och bild här http://dromkaka.blogg.se/2009/february/kan-man-tanka-sig.html
Idag bakade jag en massa nytt, som Whoopie pies ett amerikanskt litet bakverk.
Och så bakade jag en limpa med skållning och en kladdkaka med mörk choklad och marshmallows. Recept och bilder kommer självklart på dem med, goooda!

Whoopie pies är amerikanarnas svar på macarons / makroner och är visst minst lika populära där som cupcakes!
Personligen så förstår jag inte hypen efter att ha smakat dem. Då är då t ex kladdkaka 100 gånger godare enligt mej. Men smaken är som baken och tur är väl det?!



Whoopie Pies med vaniljsmak och chokladganache-fyllning
ca 50 kakor 25 dubbla
100 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 rumsvarmt ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt (jag skulle tipsa om att minska till mindre än ½ tsk)
½ dl mjölk



Ugn 175 grader. Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tillsätt ägg och rör om tills det är blandat.
Rör ner alla torrvaror. Avsluta med att blanda i mjölken, rör om försiktigt. Droppa eventuellt ner någon droppe pastafärg eller karamellfärg.
Spritsa ut runda pluppar på bakpappersklädd plåt, som en femkrona stora.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen (nära mitten) 8-10 minuter. De ska inte få färg.



Chokladganache:
1,5 dl vispgrädde
225 g choklad
Värm grädden i kastrull och blanda ner chokladen. Låt det puttra lite, ta sedan av från plattan och ställ i kylen.
När ganachen är kall; bred ut över en kaka och sätt ihop med en annan.



Nu är det snart läggdags, ska fortsätta läsa på boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann!
Godnatt : )

Cheesecake med jordgubbar

2011-07-23 @ 16:06:56
Idag så bakar jag på igen, så nu är tre plåtar bullar just tagna ur ugnen!
Är ju så gott med bullar så de sista åts upp igår  och då var det lika bra att baka nya idag : )
Och nu väntar jag på grillat till middag och sen den somrigaste efterrätten av dem alla: jordgubbar med gräddglass!

Här kommer i varjefall recept på cheesecake med jodgubbar, mitt egna recept. Har visst väldigt svårt att följa recept, går alltid att ändra i varjefall något. Men denna gång så  ändrade jag visst på allt utom mängden på grädden och cream cheese.



Cheesecake med jordgubbar

250 g Digestivekex
150 g smält smör
300 g cream cheese ( t ex Philadelphia)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk lime
2,5 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar

Krossa kexen till smulor och blanda ihop med det smälta smöret.
Pressa ut blandningen i en springform.
Vispa samman cream cheese, florsocker, vaniljsocker och lime tills det är slätt.
Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i cream cheese-blandningen.
Häll smeten över kexbotten och släta ut den med t ex en stekspade.
Ställ den nu i kylskåpet minst 3 timmar eller gärna över natten.
När kakan ska serveras tas sidorna loss och du garnerar med jordgubbarna eller andra bär om du så vill!



Ha en finfin lördagkväll! : )


Prinsesstårta

2011-07-20 @ 19:50:32
Prinsesstårta är aldrig fel tycker jag, så därför bakade jag en sån plus en cheesecake (recept kommer!) till mitt kalas i fredags.

Gjorde en med helt vanligt innehåll. Vanlig ljus tårtbotten, vaniljkräm, hallonsylt och vispgrädde.
Som ni ser fick den bli rosa och toppad med de ljusgula blommorna jag gjort av sugarpaste med marshmallowssmak.

Prinsesstårta är något jag aldrig gör på jobbet, så det var riktigt länge sen sist! Men kul : )



Och så vill jag tipsa alla om att imorgon startar Trästocksfestivalen här i Skellefteå och pågår enda till lördagnatt. Gratis inträde och en hel del bra artister som t ex Säkert! , Those Dancing days med mera : )

Mitt tårtkalas

2011-07-18 @ 16:17:56
Hej på er!

Är sedan igår på dagen i Svansele och har det gott, så därför kommer bara en bild upp nu på de två tårtorna jag hade bakat till mitt kalas i fredags. För det är enda bilden jag har då de ligger på datorn i Kusmark de andra!

Jag bjöd på cheesecake med jordgubbar på och prinsesstårta : )



Så recept och mer bilder kommer så småningom : )

Fondant med smak av marshmallows

2011-07-14 @ 20:44:56

Godkväll!

Idag har det bakats hela dagen lång! Kul, kul!
Har bakat tårtbotten, en ny slags cheesecake, morotskaka i långpanna med glasyr och en dubbel sats med chokladbollar.  Och nu är jag sprängfärdigt proppmätt, kakmonster-jag...



Ovan är en bild på de gula sugarpaste / fondant blommorna med strösselpärlor jag gjorde för några dagar sedan. Gjorde vita med men har ingen bild på dem!
Tyvärr hade jag ingen gul pastafärg så jag använde gul karamellfärg istället och tråkigt nog är de blommorna redan väldigt bleknade. Inte såhär klargula längre, men de ska användas imorgon ändå för då blir det att göra tårtan klar och cheesecaken. Sen blir det aftonkalas!


Så sen i helgen eller efter helgen kommer nya recept och bilder! 
 


Kanelbullar med vaniljkräm på!

2011-07-11 @ 20:16:02
Godkväll!

Nu har jag redan varit hemma i 10 dagar! Tiden springer fram och snart fyller jag 24 år. På fredag!
Gah, var jag inte nyss 14?!
Nu får tiden allt ta och sakta ner sig. Är ju så mycket jag vill hinna med innan jag blir gammal som gatan ; )



Har knappt bakat nå på dessa 10 dagar hemma heller, endast kanelbullar med vaniljkräm på. Men det är inte så konstigt för det har inte varit en enda dag med dåligt väder. Och då är det ju illa om man inte passar på och är ute och skaffar sig soleksem, eller lite brunhet om man har riktigt tur ; )

Idag har jag gjort en massa sockerblommor, för till helgen någon afton blir det kalas! Så nu ligger de och torkar.

Kanelbullar med vaniljkräm på

Fyllning till en deg med 0,5 liter mjölk i :

4 dl kall vaniljkräm eller marsankräm

150 g rumsvarmt smör
5 tsk kanel
½ msk vaniljsocker

Röres ihop till en smet. Bred ut över degen och forma till bullar.
Låt jäsa och pensla dem sedan med uppvispat ägg. På med en stor klick vaniljkräm och pärlsocker.
In i ugnen 225 grader 10-15 minuter.
 

Mycket gott : ) 

Lägger in om någon dag bild på sockerblommorna och sen efter helgen vad som bakats till kalaset!
Ha en finfin kväll!

Schackrutor Schackrutor

2011-06-28 @ 17:24:23
Hej hej!

Tisdag redan, så snart börjar det vara dags att packa (imorgon!)!
Har redan börjat spåna på en massa jag skulle vilja hinna prova att baka i ledigheten, roligt!!

Här kommer recept på Schackrutorna, gott gott! : )



Schackrutor / Marmorerade kakor

100 g smör
½ dl Socker
2,25 dl Vetemjöl
1,5 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker

Blanda smör, mjöl och socker till en deg.
Dela degen i 2 delar och smaksätt halvorna med kakao respektive vaniljsocker.
Ställ eventuellt degen kallt en stund.
Dela varje deghalva i två delar och forma två ljusa och två mörka längder.
Lägg samman dessa till ett rutnät och tryck ihop dem till en fyrkantig längd.
Skär i 25 skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.
Grädda i ugn ca 10 minuter på 200 grader.


Ha en finfin kväll!


Kanelkakor

2011-06-25 @ 23:12:28
Godkväll!

Oj oj vad tiden går! Nu är det snart den 30 juni och dagen då jag åker hem till Skellefteå för ledighet i en månad nått!
Åh jag älskar sommaren, tycker att den ska stanna föralltid! Mer sommar åt folket!
Känns som att alla är mycket gladare och lyckligare då det är fint väder, livet blir lite enklare då.

Idag på midsommardagen skulle vi iväg på kalas så imorse ställde jag mej och bakade två sorters småkakor jag aldrig provat baka förrut. De fick gott betyg båda sorterna så jag blev glad!

Ena sorten var kanelkakor och den andra sorten schackrutor. De dyker upp snart här med!



Kanelkakor!
20-25 st
100 g Smör eller margarin
2 dl Vetemjöl
½ dl Socker
1½ tsk Vaniljsocker

Kanel, socker, ägg

Arbeta ihop till en deg, låt gärna den vila i kylen en kvart.
Häll ca 1 msk och 3 msk strösocker i ett fat.
Rulla degen till 25 bollar, pensla dem i lite uppvispat ägg och rulla dem sedan i kanelblandningen.
Lägg på bakpappersklädd plåt med mellanrum för de flyter ut rätt mycket. Tryck till dem lite med en gaffel och grädda dem sedan på 200 grader 10-15 minuter.


De här blev min personliga favorit av kakorna medans vissa tyckte schackrutorna var godare, så smaken är ju som baken! ; )

Ta och baka nu, natten är ung!


Sång till friheten

2011-05-31 @ 17:49:52
Hej hallå!

Sitter här och lyssnar på så fina gamla låtar som Sång till friheten live med Björn Afzelius och Mikael Wiehe. Och Tusen bitar... Och Den jag kunde va som Mikael Wiehe skrev till hans bästa vän Björn Afzelius när han blivit sjuk och sedan avled. Så himla vackert. Så fina låtar och jag hamnar fort ca 8 år tillbaka, massa minnen som de kopplas ihop med de här låtarna. Texterna är helt underbart fina...
Jag har väääldigt bred musiksmak kan man ju lugnt säga!



Nu är snart sommaren här, fast ja det känns redan som sommar här i stockholm med +23 och strålande sol idag. Men jag ser framemot den 30 juni för då sätter jag mej på tåget hem till Kusmark för semester. Åh vad jag längtar efter alla där hemma och skogen och lugnet! : )



Senaste veckorna och veckorna som kommer händer det en hel del, med besök hemifrån, flytt till annan lägenhet, jobb osv. Jobb har jag haft lyckan att ha senaste 5 veckorna nu och inte vilket jobb som helst utan som konditor!! Mitt drömyrke och anledningen till att jag hamnade här i Solna för 2 år sedan! :) Jag hoppas de ska ha fortsatt behov så jag får fortsätta utvecklas där! Håller alla tummar och tår jag har för det!



Hoppas allt är bra med er och något nytt recept dyker säkerligen upp här inom en snar framtid! : )

Vetelängd

2011-05-21 @ 22:22:19
Hej!

Provade att göra vetelängder då jag var hem i påsk.
Alltid roligt att prova göra på något sätt man inte testat förrut : ) !
Lyckades inte ta någon vidare fin bild, men de två nedan får funka!

Nygräddad








Före gräddning och pärlsocker

Det är väldigt enkelt att göra en sån här längd. Du kavlar bara ut en rektangel och smetar ut fyllning i mitten över längden. Sedan gör du klipp på båda sidorna av längden som ovan. Flikarna du klippt läggs sedan omlott och så har du en fin längd!

Bara att förbereda en bulldeg nu ; )

Paket från Fazer med godis och böcker!

2011-05-20 @ 17:39:49
Hej på er denna soliga varma fredag!

Idag fick jag ett paket från Fazer igen, helt oväntat men glad blev jag!
Paketet var fyllt med godis och två sagoböcker om Mumintrollet.
Och jag som älskar Tove Janssons helt underbart vackra böcker, den kvinnan kunde verkligen teckna och skriva.
Min favorit bland hennes böcker är "Vem ska trösta knyttet", var tyvärr inte den boken jag fick men två andra finfina plus massa godis ; ) !
Lägger upp en närbild på en av böckerna så att Isabell http://ritatochblack.blogspot.com som också är en mästare på att teckna ska få se, inspiration : )





Fazer har v18 lanserat ett godissortiment under Mumin-varumärket och det är av det sortimentet de skickat mej. Just nu äter jag ur det och det är riktigt gott må jag säga! Särskilt god är den gula påsen med massa godis i olika smaker t ex jordgubb, lakrits osv! :)
Mumin fyller hela 66 år nu och då blev det tid för att världens mest omtyckta troll blev till godis!

Hoppas ni alla har en finfin fredag : ) !

Hallonripplad Cheesecake

2011-04-30 @ 18:15:24
Hej! : )

Här kommer en cheesecake med hallonkompott jag bakade nu i påsk.
Mycket god, mmm!



Hallonripplad Cheesecake

1 paket frysta hallon ca 250g
1 dl socker
1 dl vatten
1 msk + 2 msk majsstärkelse (Maizena)
100 g smör
200 g digestivekex
600 g naturell färskost t ex Philadelphia
2½ dl Kesella (1%)
2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
4 ägg

½ tsk salt



Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och socker. Tillsätt 2/3 av hallonen, spara resten till garnering.
Tillsätt 1 msk majsstärkelse och 1 msk vatten och rör om i kastrullen. Låt koka ihop 2 minuter.
Ta från värmen och mixa slätt med stavmixer. Ställ i kylen, rör om då och då.
Smält smöret och krossa kexen till smulor, blanda ihop.
Tryck ut blandningen i en springform så att det blir jämnt.
Vispa kesella, färskost, socker, salt, vaniljsocker och 2 msk majsstärkelse slätt med elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa tills allt blandats väl.
Häll ca 4½ dl av fyllningen över bottnen och bred ut. Ringla över nästan 1 dl av hallonsåsen.
Upprepa ytterligare 2 gånger.
Ställ in mitt i ugnen och sänk värmen till 125 grader, tillaga i ca 1½ timme.
Fyllningen kan fortfarande vara lite lös när den är färdig men stelnar när den svalnat.
Ta ut kakan och låt svalna i rumstemperatur. Täck med plastfolie och låt i kylen över natten.
Garnera med bären och servera gärna med glass till.



Hej svejs! : )

Devils Food Chocolate Cake

2011-04-23 @ 16:12:34

Hejsvejs!

På onsdagafton tog jag tåget hem till norrland så jag var framme tidigt på torsdagmorgonen.
Så härligt att vara hemma och träffa alla, mysa, skratta, baka osv : ) 

Torsdagkvällen bakade jag denna amerikanska chokladtårta för att ha till efterrätt på fredagens påskmiddag.
Så galet god! Choklad, choklad, choklad; vad kan gå fel?! ; ) 



Devils Food Chocolate Cake

200 g smör
1,5 dl farinsocker
1,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 st ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1.5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1-2 krm salt
200 g mörk choklad (t ex block)

Choklad ganache:
4 dl vispgrädde
350 g mörk choklad (t ex block)
2-3 tsk
smör

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör, socker och sirap krämigt.
Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
Blanda mjöl, kakao, salt, bakpulver och vaniljsocker.
Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i ägg/smörkrämen.
Smält chokladen över ett vattenbad och vänd försiktigt ner den med.
Vispa äggvitorna till ett skum och vänd ner.
Fördela smeten över tre smorda springformar.
In i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Gör under tiden Choklad ganache:
Hacka chokladen.
Koka upp grädden och tag av den från värmen.
Rör ner chokladen och smöret i grädden.
Lägg första botten upp och ned och bred över glasyr.
Samma sak med andra botten, upp och ned.
Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr och runt tårtan.
Låt gärna stå över natten och servera sedan gärna med en klick grädde eller glass.
Dekorera gärna med hallon innan serveringen.



Jag hade först tänkt att dekorera tårtan med sockerkanderade rosenblad för att det är så fint.
Men kom fram till att hallon skulle ge tårtan det lilla extra smakmässigt, då det syrliga möter chokladen och det söta. 
Serverade alltså tårtan efter att den hade fått stå i kylen över natten så att den riktigt fått suga åt sig av ganachen. Vispade grädde till och hade även vaniljglass ifall man hellre ville ha det.
Mycket gott det här, prova baka den! : )

Ha en finfin kväll!

Rachel Allen: Bake!

2011-04-15 @ 15:05:18
Var ett tag sedan jag skrev nu! Varit en period nu igen med bakande av ungefär tusen chokladbollar och tusen kladdkakor, så har inte haft nå nytt recept att lägga upp här! Men det kommer senast i påsk!

Jag ger er däremot ett tips på ett brittiskt program med bakning. Rachel Allen: Bake!
Det går på tv8 och hon Rachel gillar jag så himla mycket. Verkar vara en sån god människa.
Hennes program är så bra då det både är att hon bakar en massa olika och att hon besöker olika framgångsrika konditorier och bagerier runt om i världen. Verkligen intressant och jag tipsar alla bakintresserade att se programmen!


Nu ska jag ut i solskenet med Joel och sitta på någon av de gröna gräsmattorna med blommor i alla möjliga fina färger! Det något av allt jag älskar med Stockholm, alltid mycket tidigare vår och sommar här! Och dessutom senare höst och vinter än i norrland. Det är great!

Ciao bella!



Chocolate House

2011-03-20 @ 19:03:34
Fick en sån fin present idag av Joel som har varit i Sundsvall.
Han hade köpt en massa fina praliner till mej, snacka om jag blir glad då sånt händer, mums! : )
Pralinerna var ljuvligt goda allihop och kommer från Sundsvall Chocolate House.
Så alla ni som bor i närheten av det stället så säger jag bara; handla där!
Godaste pralinerna jag ätit tror jag faktiskt, men jag är inte så bortskämd med att köpa finare choklad heller så.





Nu ska jag baka kladdkaka, vilket jag senast gjorde i torsdags haha.
Blir aldrig leds och den äts med vispgrädde, söndagsmys är viktigt : ) !

Marabou chokladkaka med Non stop

2011-03-12 @ 11:45:27
Jag älskar denna chokladkaka! Marabou med Non stop i, grymt god!!!
Mumsade i mej en sån igår till chips och annat gott... Mmm fredagsmys! : )

Den är också supergod att använda i bakverk, som så mycket annat choklad såklart.
I länken nedan har ni ett cupcakerecept jag hittat på för länge sen med den chokladen i. Galet gott!
http://dromkaka.blogg.se/2009/july/kola-vaniljcupcakes-med-hackad-nonstopchokl.html#





Trevlig lördag till er alla! : )

Mammas goda, goda pastagratäng

2011-03-10 @ 21:16:19
En av mina favoritpastagratänger som min mamma brukar göra gjorde jag och J igår.
Tokigt mycket mat om man är två men perfekt för att då blir de ju några matlådor också! : )
Här har ni det mycket goda receptet:




Pastagratäng med köttfärs och bacon
En långpanna ca 9 portioner :
8 hg köttfärs
2,5 dl matgrädde
3,5 dl mjölk
2 burkar creme fraiche
6 msk tomatketchup
6 msk chilisås
2 paket bacon
2 köttbuljonger
bandspaghettipåse 500g
Riven ost

Bryn köttfärs, blanda sedan i allt utom pasta och ost.
Koka pastan.
Slå pastan i en långpanna, slå sedan över blandningen.
Ugn 225 grader först 10 min sedan ta ut & strö över riven ost.
In med gratängen i ugnen igen 15 min (ugnstid totalt 25-30 minuter).
Servera med tzatsiki till, mums!


Ett väldigt bra middagstips detta så därför kom det upp här bland bakverken! : )
Gokväll på er!

Fettisdagen!

2011-03-08 @ 17:50:09
Ni har väl inte missat att det är fettisdag idag och alltså semmeldagen!
Här har vi just mumsat i oss varsin stor rackare, gott gott : )



Ta nu och fira med semlor ni med, alltid roligt att fira något : )

Min profilbild

Sandra

RSS 2.0