Chocolate House

Fick en sån fin present idag av Joel som har varit i Sundsvall.
Han hade köpt en massa fina praliner till mej, snacka om jag blir glad då sånt händer, mums! : )
Pralinerna var ljuvligt goda allihop och kommer från Sundsvall Chocolate House.
Så alla ni som bor i närheten av det stället så säger jag bara; handla där!
Godaste pralinerna jag ätit tror jag faktiskt, men jag är inte så bortskämd med att köpa finare choklad heller så.





Nu ska jag baka kladdkaka, vilket jag senast gjorde i torsdags haha.
Blir aldrig leds och den äts med vispgrädde, söndagsmys är viktigt : ) !

Marabou chokladkaka med Non stop

Jag älskar denna chokladkaka! Marabou med Non stop i, grymt god!!!
Mumsade i mej en sån igår till chips och annat gott... Mmm fredagsmys! : )

Den är också supergod att använda i bakverk, som så mycket annat choklad såklart.
I länken nedan har ni ett cupcakerecept jag hittat på för länge sen med den chokladen i. Galet gott!
http://dromkaka.blogg.se/2009/july/kola-vaniljcupcakes-med-hackad-nonstopchokl.html#





Trevlig lördag till er alla! : )

Mammas goda, goda pastagratäng

En av mina favoritpastagratänger som min mamma brukar göra gjorde jag och J igår.
Tokigt mycket mat om man är två men perfekt för att då blir de ju några matlådor också! : )
Här har ni det mycket goda receptet:




Pastagratäng med köttfärs och bacon
En långpanna ca 9 portioner :
8 hg köttfärs
2,5 dl matgrädde
3,5 dl mjölk
2 burkar creme fraiche
6 msk tomatketchup
6 msk chilisås
2 paket bacon
2 köttbuljonger
bandspaghettipåse 500g
Riven ost

Bryn köttfärs, blanda sedan i allt utom pasta och ost.
Koka pastan.
Slå pastan i en långpanna, slå sedan över blandningen.
Ugn 225 grader först 10 min sedan ta ut & strö över riven ost.
In med gratängen i ugnen igen 15 min (ugnstid totalt 25-30 minuter).
Servera med tzatsiki till, mums!


Ett väldigt bra middagstips detta så därför kom det upp här bland bakverken! : )
Gokväll på er!

Fettisdagen!

Ni har väl inte missat att det är fettisdag idag och alltså semmeldagen!
Här har vi just mumsat i oss varsin stor rackare, gott gott : )



Ta nu och fira med semlor ni med, alltid roligt att fira något : )

Härlig långhelg!

Tidigt imorse kom världens bästa mamma och pappa hit till storstaden!
De ska vara här några dagar, så mysigt! 













Så jag återkommer möjligen på söndag, ha nu en toppenhelg ni med : )

Ps. Bjuder på lite bilder av mina marsipanbin och cupcakes jag gjort och lagt upp tidigare, de finns i respektive kategori de tillhör.



Världens bästa Chocolate Chip Cookies med vit och mörk choklad!

Dessa godingar bakade jag alltså på tisdagkväll. Och nyss har jag bakat kladdkaka med, bakar nästan varje dag senaste tiden! Men i varjefall tisdagens bakning : Helt klart världens bästa Chocolate Chip Cookies!
Åt så jag höll på att sprängas! Betygsmässigt så får de alltså 10 av 10 möjliga, så baka dem genast ; ) !

Jag valde att ha hälften vit choklad och andra hälften mörk choklad i. Men det gör man ju som man vill, går ju lika bra att ha t ex daim i om man hellre vill ha något sånt! Bara ta det man gillar eller har hemma : ) .



Chocolate Chip Cookies med vit och mörk choklad
35-40 stora cookies

125 g smör
1,25 dl strösocker
1,25 dl farin socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ msk vaniljsocker
100 g mörk choklad ca 70%
100 g vit choklad



Hacka den vita och mörka chokladen grovt.
Vispa smör och socker till en krämig smet.
Tillsätt ägget och rör om ordentligt.
Blanda och rör ner resten av ingredienserna.
Häll ner chokladbitarna och rör så den blandas in i smeten.
Ställ fram 3 plåtar med bakplåtspapper och rulla ca 35 bollar.
Ställ ut med ganska stort mellanrum på plåten då de växer mycket i ugnen.
Platta ut dem innan de åker in i ugnen 13-20 minuter i 175 grader.
Låt kakorna svalna några minuter på plåten, lyft sedan över dem till galler.




Ha en finfin lill-lördag mina vänner : )


RSS 2.0