Schackrutor Schackrutor

Hej hej!

Tisdag redan, så snart börjar det vara dags att packa (imorgon!)!
Har redan börjat spåna på en massa jag skulle vilja hinna prova att baka i ledigheten, roligt!!

Här kommer recept på Schackrutorna, gott gott! : )



Schackrutor / Marmorerade kakor

100 g smör
½ dl Socker
2,25 dl Vetemjöl
1,5 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker

Blanda smör, mjöl och socker till en deg.
Dela degen i 2 delar och smaksätt halvorna med kakao respektive vaniljsocker.
Ställ eventuellt degen kallt en stund.
Dela varje deghalva i två delar och forma två ljusa och två mörka längder.
Lägg samman dessa till ett rutnät och tryck ihop dem till en fyrkantig längd.
Skär i 25 skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.
Grädda i ugn ca 10 minuter på 200 grader.


Ha en finfin kväll!


Kanelkakor

Godkväll!

Oj oj vad tiden går! Nu är det snart den 30 juni och dagen då jag åker hem till Skellefteå för ledighet i en månad nått!
Åh jag älskar sommaren, tycker att den ska stanna föralltid! Mer sommar åt folket!
Känns som att alla är mycket gladare och lyckligare då det är fint väder, livet blir lite enklare då.

Idag på midsommardagen skulle vi iväg på kalas så imorse ställde jag mej och bakade två sorters småkakor jag aldrig provat baka förrut. De fick gott betyg båda sorterna så jag blev glad!

Ena sorten var kanelkakor och den andra sorten schackrutor. De dyker upp snart här med!



Kanelkakor!
20-25 st
100 g Smör eller margarin
2 dl Vetemjöl
½ dl Socker
1½ tsk Vaniljsocker

Kanel, socker, ägg

Arbeta ihop till en deg, låt gärna den vila i kylen en kvart.
Häll ca 1 msk och 3 msk strösocker i ett fat.
Rulla degen till 25 bollar, pensla dem i lite uppvispat ägg och rulla dem sedan i kanelblandningen.
Lägg på bakpappersklädd plåt med mellanrum för de flyter ut rätt mycket. Tryck till dem lite med en gaffel och grädda dem sedan på 200 grader 10-15 minuter.


De här blev min personliga favorit av kakorna medans vissa tyckte schackrutorna var godare, så smaken är ju som baken! ; )

Ta och baka nu, natten är ung!


RSS 2.0