Dekorationer till kommande tårtan

Hej!
Nu är det ett tag sedan jag skrev tråkigt nog. Men just nu är jag inne i en bloggsvacka.
Lite lat då det gäller fotograferandet och jag har lätt för att baka just sånt som jag redan lagt upp recept på förr.

Är dessutom mycket nu med praktik och annat som måste ordnas nu i början av året.
Men idag har jag gjort en massa dekorationer av sugarpaste som jag tänkte använda då jag ska göra tårta. Imorrn om jag hinner : ) .





Hoppas ni har en superhärlig & supergod helg! Höres snart igen : ) !

Nöt och chokladbrownie med kesellaglasyr

Yummie yummie, denna blev väldans god!
Hittade ett recept i en bok jag fått i jul som jag ändrade en hel del på till det bättre hihi.



Nöt & chokladbrownie med kesellaglasyr
150 g mörk choklad 72% kakao
150 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 dl jordnötter
65 g hackad vit choklad

Smält chokladen & smöret i en kastrull.
Rör ägg, socker och vaniljsocker lite luftigt i en bunke.
Häll ner chokladblandningen & tillsätt mjöl, nötter & vit choklad.
Rör om. Häll ner smeten i en smord form ca 20 cm*30 cm.
Grädda i ugn på 200 grader i 15 minuter, låt sedan svalna.

Gräddfilsglasyr:
125 g choklad
½ dl kesella

Smält chokladen i en skål över vattenbad, dra bort från värmen & rör ner kesellan.
Bred över kakan & kyl kakan innan du skär i bitar.



Hmm ska nog baka något mer idag möjligen!
Ha en supergod söndag! : )


RSS 2.0