Drömmar

Jag bakade dessa vanilj drömkakor också till picknicken!

Hade inget hjorthornssalt hemma, använde bakpulver istället & pga det så blev det platta drömmar motför vad jag är van! Men så himla goda, smälter i munnen! : )



Vaniljdrömmar
20 st
100 mjukt smör
1 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver / ¼ tsk hjorthornssalt
 
♥ Rör ihop mjukt smör & strösocker, så det blir krämigt.
♥ Tillsätt de torra ingredienserna, rör ihop till en smulig deg.
♥ Ta fram en plåt med bakplåtspapper, krama degen till små bollar & placera med mellanrum på plåten.
♥ Grädda kakorna i mitten av ugnen 150 grader 20 minuter.

Picknick med chokladtårta & kakor

Picknick hade vi som sagt igår innan vi åkte till Gröna Lund & var där enda tills midnatt!
Älskar verkligen att ha en god picknick i det gröna : )



Vi såg på sommarkrysset på Gröna Lund på kvällen & hade värsta bra platserna, satt bänken vid Luuk hihi. 
Detta för att vi var var smarta ; ) ! Efter vi ätit tjock amerikansk pizza mmm så tog det bara en stund & vi köpte godis, varma chips & smörpopcorn sen så letade vi plats bland bänkarna (många reservade) & hade turen att det var några som lyfte på ändan & gick från sin bänk så vi norpade den! : )
Det var skitroligt, Carina Berg, en av programledarna är verkligen så härlig, min favvo fnissar jämt åt henne! : )

En mycket rolig & mycket mättande dag det med, efter helgen ska jag plocka ihop & visa lite av allt det goda som vi lyxat med!

Somrig Anthon Berg chokladtårta
100 g Anthon Berg choklad 72% kakao
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl socker
1 dl vetemjöl
1 krm salt

Till dekoration & servering : jordgubbar & vispad sötad grädde
   
   
   
     
♥ Börja med att smälta smöret & chokladen på låg värme i en kastrull.
♥ Blanda äggen & sockret i en bunke, vispa runt det lite.
♥ Ner med mjöl  & salt, rör ner choklad & smörblandningen.
♥ Smörj & bröa en springform, häll ner smeten.
♥ In i mitten av ugnen 200 grader 13 minuter.
♥ Dekorera den efter den kallnat fint med jordgubbarna & den vispade grädden : )

Chokladtårtan är verkligen supergod!
Vi åt upp hela & vi var bara tre haha! Plus kakor också : ) !

Den mumsiga kakan jag också bakade lägger jag in imorgon.
För nu ska vi iväg & åka båt till fjäderholmarna & där blir det äta deras berömda jätteglassar, tjing : ) !

Anthon Berg Fairtrade Chocolate 72% Cacao

Hej på Er denna soliga härliga Lördag! : ) 
Hela veckan har det ju varit äkta sommarvärme känns så skönt!

Som sagt kom Joels syster Jannice hit tidigt igår morse & stannar till måndag förmiddag.
Så här var det verkligen full rulle igår & det kommer fortsätta i den stilen hela helgen skulle jag tro : )
Så igår hann jag då rent inte baka men jag hann med att äta ute ett antal ggr istället hihi.

Men nu ska jag ta & baka två förhoppningsvis drömmande goda saker.
För vi ska på picknick då jag bakat klart & njuta i solen, sen blir det gröna lund hela dagen & kvällen : ) !



Eftersom jag själv egentligen är en sån som jämt köper mjölkchokladvarianter då det gäller godis så tänkte jag däremot lyxa till med att ha denna Anthon Berg i en av de underbara bakverken mmm! 
Känns ju alltid lika bra att köpa Fairtrade också, plus att det sägs ju att man får det man betalar för!
Jag tycker verkligen det stämmer i t ex om man bakar med smör eller margarin, jag har börjat älska att baka med smör. Mycket mer smak på något sätt!

Oj vad jag babblar nu ska ingredienserna fram : )
Kram på Er! 

Engelska scones, mmm!

Åh detta underbara väder & dessutom fick jag en underbar överraskning idag!
Semesterersättning från då jag jobbade i Norge förra våren! Underbar överraskning för en arbetslös som jag som älskar att shoppa & unna sig att gå på fik & restauarang : )
Så idag är en solig & glad dag & imorrn bitti kommer Joels syster hit & stannar till måndag, vilket blir jätteroligt!

Dessa bakade jag idag, går ju så fort & det är ju alltid lika gott med nybakt bröd mmm : )



Engelska scones alá Sandra
2 dl rågmjöl
1 dl grahamsmjöl
1½ - 2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
50 g smör
2 dl mjölk

Blanda mjöl, salt & bikarbonat i en bunke. Finfördela mjukt smör i mjölblandningen. Tillsätt sist mjölken & rör till en geggig deg.
Klicka ut 6 st bullar på en bakplåt med bakplåtspapper.
In i ugnen 250 grader 10 minuter.

     
                                            
Nu ska jag ta & bestämma klart det jag ska hinna baka imorrn. Ska bli så gott & roligt kan avslöja det blir en slags tårta!
 Ha en fortsatt solig dag mina vänner : )


Ljuvlig gräddglass med chokladsås, maränger & daim

Helt ljuvlig gräddglass har jag & Joel njutit av i solen nu i kväll.

Jag fullkomligt älskar kombinationen vi bad om : gräddglass med chokladsås, mini-maränger & krossad daim! Ni hör ju helt outstanding för en sockerälskare som jag : ) !



Faktiskt så köpte vi dom på Mc Donalds, vi som jämt brukar gå på Max då maten är så mycket godare där, men glass kan Mc Donalds med må jag säga hihi !



Såna här soliga dagar tycker jag alla ska passa på att njuta av glass i solskenet, picknickar & äta på uteserveringar, man måste ta vara på våran sommartid : )

Nu ska jag kolla mer inspiration inför bakning imorrn : )


En söt liten bok

Verkligen en söt liten bok, jag fyndade för ett par veckor sedan då jag var hemma på landet.
Väldans billig var den & så rolig att titta i : )



Det enda jag hittills har provat ur den (då jag fortfarande inte köpt någon hushållsvåg,illa!) är jordnötsfrostingen (finns i min cupcakes kategori). Den var riktigt god den frostingen, älskar man nötter så är den ett klart tips ! : )

Finns så himla många böcker jag vill köpa just nu! Så nu ska jag allt på bokhandeln här i Solna & bläddra bort ett par timmar i kakornas värld!
Hoppas Ni har en lika härlig solig dag som jag!  : )

Chokladtårta med pigall, serveras med vispgrädde

Såhär blev gårdagens midsommartårta, den var vääääldans god : )
Blev dock inte riktigt nöjd med någon bild egentligen så skippar nån stor bild med rosen på.

Chokladtårta med pigall
1 dubbel-pigall
170 g smör
1-1½ dl kakao
3 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker

Vispad grädde till garnering & servering
Marsipan att forma till valfri god dekoration



♥ Smält smöret, häll ner i en bunke. Rör ner socker, kakao, vanilj.

♥ Tillsätt äggen sedan vetemjöl. Smula ner halva pigallen.
♥ Smörj & bröa en form, helst en springform. Häll ner smeten & smula över den andra halvan av pigallen.
♥In i nedre delen av ugnen på 175 grader 15-20 minuter.
♥ Under tiden tårtan gräddas, gör en ros eller annat fint av marsipan. Vispa & sockra grädden.
♥ Då chokladtårtan kallnat, dekorera den med grädden & marsipanen.
♥ Servera med grädde & bara njut !


God & glad fortsatt midsommarhelg önskar jag Er alla : )


Snacks i väntan på...

Midsommarhelgen , wihoo!
Vi lyxade ikväll på det här är ju som en fredag kan man säga (LÅNGHELG hihi)!
Hade ju tänkt att baka idag men då jag blev lat så blev det sånt här gott i väntan : )



Oh har så många idéer för bakningen som ska hinnas imorrn!
Hmm får se vad det blir men en massa firande hela helgen ska det då bli hursomhelst : )

Kasslergratäng med ostsås & riven stark ost

Den här maträtten är ett måste att prova, har blivit en ny favorit & lagas flitigt här!
Den kanske inte ser så vacker ut men den är SÅÅÅ god!

Jag är en riktig ost & såsmänniska plus att kasslerna är så härligt salta så den här rätten vill jag bara ha mer & mer av : ) .
Enkelt är det dessutom!
Tipsar om att servera med pommes frites & uppskivad vattenmelon.

 

Kasslergratäng med ostsås & riven stark ost
4 portioner
600 g kassler
1 förpackning Kelda ostsås mild
150 g riven stark ost

   
 
♣ Skär upp kasslern i bitar, placera i en gratängform.
♣ Häll över Kelda ostsås. In i ugnen 10 min på 225 grader.
♣ Ta ut & strö över den rivna osten, in i ugnen ytterligare 10 minuter.
♣ Klart!


Nu ska jag ta & fixa till mej & åka för att handla inför bakning, gomiddag m m. 
Möjligen råkar jag även hamna på världens bästa myrorna butik då jag liks är lite nära hihi!
Ha en god & härlig torsdag : )

Bra att ha bakgrejer

Dessa bra att ha bakgrejer köpte jag på Cordon Bleu i helgen :



En liten stjärna & ett litet hjärta, att trycka ut i t ex marsipan som dekoration.
Eller varför inte till form för en massa minikex : ) .
& så i mitten av bilden ; en tyll att spritsa med, hoppas den kan göra fina mönster : ) .
Köpte även flera engångspritspåsar & det söta tårtpappret nedan!



Så nu kan Ni tänka Er att min hjärna har massor av ideér & funderingar på vad som ska bakas här näst : )

Lyxiga chokladbollar med daim & mörk choklad



Dessa bakade jag igår, lyxiga chokladbollar!
Bestämde mej för att hacka i dubbeldaim & mörk choklad i små, små bitar.
Gudomligt himla gott blev det!!! : )

Lyxiga chokladbollar med hackad daim & choklad
1 dubbeldaim
50 g mörk blockchoklad
100 g smör
1 ½ dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk mjölk eller kaffe



♥ Blanda alla ingredienser till en smet i en bunke.
♥ Hacka dubbeldaim & mörk blockchoklad i små, små bitar & rör ner i smeten.
♥ Forma till bollar & rulla dem i t ex pärlsocker, fint strössel, hackade nötter eller kokos.



Oj oj jag är i plättkoma efter alla middagens smarriga plättar, bäst & vila sen blir de slöa framför teven med söndagsgott!
Precis som en söndag ska vara, hoppas Ni har det likadant!

Lördag hela veckan, lördag hela veckan

Har den visan i skallen nu, den passar in så bra på min vecka!

Idag har det vandrats på Sturegallerian, NK, Gallerian osv.
Inte såna ställen jag ofta besöker, men är ju roligt få gå & drömma lite även om det mesta är alldeles för dyrt! : )

Blev skrovmål idag igen men denna dag på kungsgatan.
Så himla gott & stora portioner mycket mycket gott hamburgare & pommes mmm.
Råkade också köpa lite grejer till bakningen, bl a på Cordon Bleu, ska visa Er sen : ) .

Nu ska Ni få se den fulaste Fudgen i världshistorien som jag gjorde igår kväll!
Men ack så god tack & lov men ful, ful hihi var min första fudge brukar jämt göra kola!



Jag var lite het & försökte bre ut den med en slickepott men tydligen ska man inte det utan låta den stelna som den ligger för den är som en slags massa direkt den åker ur kastrullens värme!

Lite knepig men ack så god vaniljfudge
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
60 g smör
2 dl vispgrädde
2½ msk vaniljsocker

  
♥ Blanda allt i en kastrull & koka i 15 - 20 minuter.
♥Häll smeten på bakplåtspapper & rör den inte förrän den stelnat, skär då bitar!

Nu mina vänner så ska jag faktiskt ta & baka igen, spritter i fingrarna har en god idé!
Sen ikväll blir det en lugn kväll; filmen Memento godis, chips & det goda som ska bakas nu! : )  


Det kommer mera!



Såhär gott åt jag & Joel igår på Max. Oj oj jag blir sugen av bilden igen illa hihi jag som är proppad! 
Imorrn lägger jag in vad jag gjort för godsak ikväll, blev riktigt gott men inte så snyggt möjligen ; )
Hoppas Ni haft en härlig fredag!

Vaniljkrämsfyllda bullar med glasyr





Idag har jag bakat vaniljkrämsfyllda bullar med glasyr på, mums mums mums! : )
& till middag idag lyxades det gomat på max, Ni ska få se sen, gottgott var det!
 
Här har ni mitt ihopkok av idéer & recept som blev dagens saftiga krämbullar mmm : ) 

Vaniljkrämsfyllda bullar med glasyr 
ca 20 stycken
50 g söt jäst
2 dl kall mjölk
150 g smält avsvalnat smör
½ dl socker
1 ägg
8 - 9 dl vetemjöl

Fyllning : Blanda marsán som vaniljkrämen
Pensling : Ägg
Florsockerglasyr : 3 dl florsocker, 3 msk vatten, 1 msk vaniljsocker blanda ihop.
    

       
  
Smula ner jästen i en bunke, lös den med mjölken.
Tillsätt det avsvalnade smälta smöret, socker & ägg, rör om.
Blanda i mjölet & arbeta till en deg.
Dela degen i två & kavla ut till en stor fyrkant. Skär ut rutor ca 9*9 cm stora.
Klicka ut lite smör på varje ruta. Klicka sedan ut vaniljkräm på alla bitar.
Vik upp hörnen över fyllningen, stoppa i pappersformar & pensla bullarna.
Jäs 30 minuter.
In i ugnen 10 minuter 225 grader.
Låt svalna på galler & garnera med florsockerglasyren.




Nu ikväll ska det njutas av gobullarna & serien the mentalist, smarriga torsdag : )
Sen skulle jag vilja teleportera ett par bullar till världens bästa lillebror som har tagit studenten idag, grattis igen! : )
Ha en god torsdagkväll vänner!

Vill ha & vill ha

Är så mycket jag vill ha & vill just nu.
Alldeles för mycket.

En sak är det här med shoppandet, har blivit mycket sådant sen jag flyttade hit i slutet av februari .
Men oh så svårt det är att säga nej inget mer på ett tag. Det fungerar icke! 
Hmm shopoholic?

T ex så skulle jag lätt kunna köpa hur mycket som helst till själva bakningen! 
Nya bakarböcker, muffinsformar, pastafärger, utstickare som alla gör så underbart vackra bakverk med, kavlar, sockerpasta, tyllar, spritpåsar, strössel i mängder & så vidare...



De här strösslen inhandlades i lördags, längtar att baka & testa det rosa Candy floss också så fint : )
Jaja nu ska jag dregla vidare på olika sidor med bakarprylar, plus kolla snygga pumps oj oj ...

Underbart goda Cupcakes

Idag har jag bakat de godaste cupcakesen jag någonsin bakat eller smakat i hela mitt liv!
Så dessa MÅSTE ni prova!!! : )



Har gjort om ett gammalt recept jag skrivit upp i min receptbok.
La till i cupcakesmeten philadelphiaost, chokladtoffeegodis, tog  häften farin & den andra hälften vanlig strösocker.
Plus vanilj, lite salt & sådär.
Ljuvligt resultat, har aldrig ätit en så saftigt god & härlig konsistens på en cupcake!
Fick med både kola, vanilj & chokladsmak ljuvligt!

Nog babblat här får Ni receptet :





Klockrena 10-poängscupcakes!
10 cupcakes
5 - 10 st chokladtoffee ( finns på lösviktsgodiset ,Ica t ex )
100 g mjukt smör
100 g naturell philadelphiaost
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
2,5 dl vetemjöl



Ugn 160 grader.
♦ Rör ihop smör, ost, socker & ägg till en krämig, jämn smet.
♦ Blanda ner lite i taget mjöl, tillsätt nu bakpulver, vanilj & salt, rör om.
♦ Placera ut formar på en plåt. Dutta ner lite smet & tryck ner en halv toffee och fyll nu formen till 2/3.
♦Gör så i alla formar & in i ugnen ca 20 minuter!


Frosting:
200 g philadelphia
120 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker
Ett par droppar röd karamellfärg
♦ Blanda fluffigt & jämnt. Spritsa på cupcakes & dekorera!



Ha nu en riktigt härlig fortsatt lördag!
Nu ska vi & köpa pizza. Sen blir det cupcakes, godis, chips & se fotboll på teven!
Det ni jag som aldrig brukar se på sport, ikväll då ska jag heja! ; )


Little Miss Sunshine



Här är lite bilder från den så härliga, roliga , goda & shoppingrika gårdagen med Eve : )

Vi började med att gå & luncha på ett stort Waynes på Hötorget, bästa Waynes jag varit på!
Stort, fint, bra ljudnivå & de godaste BAUTA toasten jag någonsin ätit!
Både jag & Eve valde toast med chevrékräm, honung, ruccola, paprika & lök. Blev en favorit direkt!





Så pratade vi bort ett par timmar tills shoppingsuget blev för stort så det blev ett par timmar på stan.
Vi båda shoppade nog för mycket hihi.

Så bestämde vi oss för att fika på Café Sense på Pub, mysigt & lugnt var det där.
Jag åt den STÖRSTA chokladbollen jag någonsin sett eller ätit!
Det var som tio stora i en, underbart hihi!
Eve valde en macka med mozarella, tomat & ruccola .
& sen snackade vi bort ett par timmar till, en så bra torsdag!

Idag är det fredag! Ska iväg på ett möte & sen handla, blir kanske bakning sen : )
Ha en riktigt  fin fredag allihop!

Yummie yummie

Idag lagade jag detta, mycket mycket god onsdagsmiddag så jag tipsar : ) !
 


Ni behöver :
Kycklingfiléer
Riven ost, gärna stark
Marinerade vitlöksklyftor i örter
Bernaisessås
Makaroner / Pommes frites eller annat gott
Valfria grönsaker
Smör
Salt, malen svartpeppar & vitlökspulver

   

Förstek kycklingen i smör på högvärme för att få en fin yta, krydda efter behag.
Snitta sedan ett par snitt per filé & stoppa där ner marinerade vitlöksbitar. 
Strö över stark riven ost.
In i ugnen 20 minuter på 200 grader. 
Koka makaroner medans eller lägg samtidigt in pommes frites med kycklingen.
Servera med en liten sallad & bernaisesås!


Längtar tills imorgon en av mina absolut bästa vänner Evelina är här i Stockholm & min hela torsdagen hihi.
Ha en fin Lill-Lördag : )

Thelins konditori

I helgen hann jag & Joel fika på Thelins konditori. Underbart gott & alltid roligt att testa ett nytt fik : )
Vi delade på en chokladtårta & en morotstårta med frosting, till det tog vi vaniljsås mums!





Min favorit blev helt klart chokladtårtan, den var härligt krämig & så mycket chokladsmak! Morotstårtan var ju också jättegod och jag började tänka på den jag brukar baka ibland, ljuvlig!

Ha en fin måndagkväll söta ni!

RSS 2.0