Tillbaks & tips!

I afton kom vi hem från Norrköping & ett par dagar med husvagnssemester.
Det har varit så härligt & roligt hade gärna stannat längre om det hade gått! : )

Vi har haft fint väder nästan hela tiden & vi har ätit & ätit så himla mycket gott att det skulle ta en evighet att ens säga en bråkdel!
Men massor av mat, fika & godsaker i alla dess former, mmm mmm : )  .

Köpte den här fina tidningen då resan skulle börja, & vill tipsa er alla att köpa den!
Det är Lantliv sommarmat en specialtidning från Lantliv.
Den är fullproppad av goda recept både mat & fika! 
Plus att den även har sidor med tips om fina saker man bara måste ha hihi...



Nu ska jag kika i min fina tidning igen, blir riktigt bakarinspirerad av den!
Hörs snart!


Mot Kolmården!

Igår fick jag ett il , då vi liks kommit hem från Bålsta att städa skafferiet!
Jag är en sån som har lätt att få kaos då jag har ALLDELES för mycket grejer där ( så därför nallar jag även på Calles skåp hihi).
Men såhär fint lyckades jag ivarjefall få det, härligt för med alla små grejer jag fått till bakningen så är det lite knepigt med ordning : )





Nu ska jag & Joel åka mot Bålsta igen för att där åka med hans föärldrar med husvagnen till Norrköping & Kolmården! Spännande jag har ju aldrig varit där! & mysigt med husvagn & camping, gillar det verkligen!
Men vi kommer nog hem på fredag tror vi, och då blir det bakning ska ni se : )

Ha det fint tills dess : )


Bålsta

Sedan lördag har dagarna tillbringats i Bålsta, varav inget bakande.
Bortskämda blir vi, här har ni ett litet urplock av det goda vi har ätit:
Smulpaj med blåbär & vaniljsås, morotskaka, marängswiss, grillat kött med pommes, varm korv med bröd, tacobuffé, godis, chips ja you name it : ) !
& idag blev det varsin supergod pizza till middag: Mesa Luna en halvinbakad pizza med parmesanost, mozzarellaost, parmaskinka, kokt skinka, tomatsås, ruccola m m. Mycket, mycket god!

Har dock inte tagit nå bilder förutom på pizzan & den här goda jag & Joel mumsade i oss rekordsnabbt: 
Marabous sommarnyhet mjölkchoklad med torkade jordgubbar, faktiskt så himlades god att oh!

  

Hurtigs konditori

Jag & sockersöta Åsa http://hellosugar.se fikade där idag : )
Det fanns massor av gott att välja på & det är ju alltid lika svårt att bestämma sig hihi!
Men till slut hade vi bestämt oss.
 


Åsa valde hallon & skogsbär cheesecake, den var så härligt vacker tycker jag!
Jag valde chokladmoussetårta med grädde till.
& jag måste faktiskt erkänna att det var en maffig sak, sällan jag tycker något blir maffigt haha.
Men måste vara för att det är så mycket grädde i mousse eller nåt, ner i magen åkte den självklart ändå :D



Nu ska jag mysa upp i soffan med en massa gott, så härligt : ) !!!
Hoppas Ni har en jättehärlig fredagkväll mina vänner!

Bekväm.

Vissa dagar måste man få vara bekväm av sig.
Vissa skulle väl kalla det lat, men låter inte "jag är bekväm" så mycket bättre?
& bekväm ska man unna sig vara med gott samvete då & då.
Rätt & slätt; en hel del faktiskt.



Jag är så bekväm hittills denna vecka att jag absolut inte orkat baka utan köper nybakt från matbutiken & latmat.
& mmm så gott det är & härligt!

Hoppas Ni har en fin & mumsig torsdag!


Valrhonakakao

Valrhonakakao var en av alla fina presenter jag fick just till bakningen då jag fyllde år.

Så jag bakade massa chokladbollar med lyxigt kakao i & dekorerade vissa av dem med rosa glitterströssel.
Mycket goda blev dom mmm, älskar chokladbollar : ) 




 
Hoppas Ni har en fin dag!

Smultronsommar

Idag så plockar jag smultron, här kryllar det av dem.
& vad är mer sommar än egenplockade smultron & gräddglass till efterrätt?
Särskilt som efterrätt till den somrigaste maten; grillat! : )  






Sen ska jag slänga ihop en sats chokladbollar & fortsätta ha en skön dag här på landet för sen åker jag ju tillbaka till Stockholm! 


Trästocksfestivalen

Hejsvejs : )
Tänkte jag skulle uppdatera er att jag inte dött, fastän jag inte bakat på 3 dagar haha.

Torsdag, fredag & idag lördag är det Trästocksfestivalen här i Skellefteå som gäller.
Vi har hittills sett Deportees, Mikael Wiehe & Miss Li, så himla bra framträdanden gjorde de!
& nu idag blir det Florence Valentin & Veronica Maggio : ) !





                    
Foto: Joel Sundberg

Vanligtvis brukar jag fota allt till min blogg men inte på trästocks eftersom det var så lite kakor där! Men några godbitar däremot yammmi hihi!!! (Se bild 2!)

Men imorgon blir det nog nå bakning igen & sen på måndag åker jag tillbaka till Stockholm!

Mmm lyckselekaka

Här är den , den  kända lyckselekakan! Eller ja, känd här i trakterna för att det är många som varit helt galna i den ; )



Lyckselekaka

100 g smält smör
3 dl mjölk
1 ägg
4 dl socker
8 dl vetemjöl
5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver

Glasyr :
200 g smält smör
2 dl socker
3 dl havregryn
3 tsk kanel


Efter att ha blandat ihop smeten smörj en långpanna.
Häll ner smeten & klicka ut glasyren.
Grädda i nedre delen av ugnen 225 grader 12-15 minuter, tills den fått en fin färg.

Full rulle idag, snart iväg till mormor & morfar & hälsa på & sen käk i stan & trästocksfestivalen! : )

Knut´n

Ja, så heter secondhandbutiken i Norsjö haha jasi vilket läckert bushnamn!
Där fyndade jag alltså detta söta våningskakfat, 30 kr jag kunde då absolut inte låta bli! : )



Hur jag ska få med mej alla presenter & saker jag köpt sen jag åkte till landet är fortfarande en gåta men hmm som Timbuktu sjunger så fint "Det kommer ordna sig ,det gör det alltid för det löser sig"...
Är väl så man ska tänka då det gäller ett och annat här i livet!

Här kommer fikat på Petras café:  bär & vaniljpaj med grädde , glasswienerbröd, plus delicatobollar som smet från kameran! Billigt som tusan att fika på cafén utanför stan & mysigt känns så personliga såna här små fik!





Snart uppdaterar jag dagens bakverk också , gott gott säger jag då bara.
Oj oj jag är så proppmätt idag igen jag tror jag spricker.
Farligt att vara en kakoman & baka såhär mycket, lever i ett cookieland!

Godkväll på Er!

Frans kladdkaka med jordnötter

Min 22-årsdag idag!
Eftersom jag hade mitt kalas i söndags redan så har den firats lite annorlunda än vanligt!
Men mysig, solig & god dag har min dag här i Svansele hittills varit.
Till lunch fick jag uppstekt fläskpannkaka serverat, rena rama goda lyxen : ) !
Sen körde jag & Joel enda till Norsjö & där har vi godfikat på ett mysigt café, där jag gärna skulle jobba!
Fyndat hann jag även på secondhand, ett sååå fint kakfat att oh ändå.

Den här jäkulst goda bakade jag igår, mmm & det passar verkligen utmärkt med salta jordnötter i & på!



Frans kladdkaka med jordnötter
6 ägg
9 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
½ tsk salt
1,5 dl kakao
4,5 dl vetemjöl
300 g smält margarin
3 dl salta jordnötter (strö över 1 dl då fyllningen är på kakan)

Grädda i 175 grader i en smord form 30*20 cm 33 minuter i mitten av ugnen.

   
   
Fyllning: 200 g smält margarin, 4 tsk mjöl, 1¼ dl socker, ½ dl kakao, 2 dl grädde & 2 dl mjölk.

Blanda ihop & koka 10 minuter under omrörning, till den tjocknat.
Häll på fyllningen då den svalnat & låt kakan bli kall i kyl eller frys en stund innan uppskärning.



Med risk att låta enformig men i afton ska jag allt baka en sväng igen!
Uppdaterar Er snart igen om det fina vi fikade på cafét, mitt kakfat & självklart det goda som bakas idag!
Hoppas Ni har en jättehärlig dag : )

Browniekladdkaka med Rollo-kola

Himel & pannkaka så god den här blev serverade den också på kalaset! 
Massor av chokladsmak, kladdig & så Rollo hackade i bitar som smält vid gräddningen. 
Smörkolan i smeten gör så att brownien även får lite tuggmotstånd här & där.
Yummie yummie, servera den med gräddglass : )



Browniekladdkaka med Rollo-kola
150 g mörk blockchoklad
200 g smör
4 ägg 
3,5 dl socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3,5 msk kakao
3 dl vetemjöl
15 st Rollo-kola hackade i små bitar

    
                                                  
♥ Sätt ugnen på 175 grader & smörj en kladdkakeform.
♥ Smält smöret i kastrull & bryt ner chokladen, rör om tills allt är smält.
♥ Ta fram en bunke & knäck ner äggen. Tillsätt salt,vaniljsocker & socker, vispa poröst.
♥ Blanda ner bakpulver,vetemjöl & chokladblandningen. 
♥ Tillsätt de hackade Rollo-kolorna.
♥ Häll ner smeten i kladdkakeformen & grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
 

Nu ska jag ta & baka igen, hoppas Ni får en fin dag! : )


Prinsesstårta

Hej : )
Idag har det bakats för min del två desserter för jag har haft kalas i afton.
Här har Ni den ena :



Prinsesstårtan
Tårtbotten:
3 ägg
3 dl socker
1 dl varmt vatten
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

   
   
   
Ugn 200 grader.
Vispa ägg & socker pösigt för hand.
Tillsätt det varma vattnet mot slutet av vispningen.
Rör nu försiktigt ner lite mjöl i taget & därefter bakpulvret.
Smörj & bröa en springform, häll ner smet & in i nedre delen av ugnen.
Först 200 grader i 20 minuter sedan 175 grader.
Låt kallna innan uppskärning i 3 delar.

Fyllning : 3 dl vaniljkräm , vispad grädde ett paket 300 ml, färska jordgubbar & banan blandat på en av våningarna.
Dekorering : Jag gjorde blommor av sugarpaste & florsockrade marsipanlocket.





Nu blir det film & godis!
Ha en fin söndagkväll : )


Kola & vaniljcupcakes med hackad Nonstopchoklad

Dessa är ljuvliga! Prova, prova & åter prova dem : )

Det är dagens bakverk, dekorerade med lila sockerblommor som jag gjorde för någon dag sedan.
Väldigt roligt att göra sockerblommor må jag säga! & det är ju perfekt jag gillar det med för vet ni vad?!
Jag har kommit in på Restaurangkonditor utbildningen som börjar i höst!!! 
Den är ett år, oh vad roligt det ska bli att få lära sig allt med bra lärare!
Blir spännande börja skola igen & få en klass, var ju över 3 år sen sist : ) .








Kola & vaniljcupcakes med hackad Nonstopchoklad
12 st cupcakes
100 g hackad Maraboue Nonstopchoklad
100 g mjukt smör
100 g naturell philadelphiaost
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
2,5 dl vetemjöl

   
   

Ugn 160 grader.
♦ Rör ihop smör, ost, socker & ägg till en krämig, jämn smet.
♦ Blanda ner lite i taget mjöl, tillsätt nu bakpulver, vanilj & salt, rör om.
♦ Placera ut formar på en plåt. Dutta ner lite smet & strö ner lite hackad choklad och fyll nu formen till 2/3.
♦Gör så i alla formar & in i ugnen 17 minuter!

Frosting ( se mina andra recept)






Det kommer att bakas en hel del kommande dagar, för jag ska ha tårtkalas så Ni vet ; )

Ett litet rött paket med vita snören...

Till mej!
Jag fyller år nästa vecka & det här fina till bakningen fick jag beställa som present från min mamma & pappa. 
 


  



Blir en svårslådd present sakmässigt.
Men det finns en del annat jag önskar som inte har med saker alls att göra så får se ...

/ Sandra

Tryffelchokladkaka

Jag har ätit så himla god Tryffelchokladkaka / tårta / brownie här i Svansele hos Agnetha, det är verkligen som att komma till chokladhimlen så god är den.
& därför känner jag att jag absolut måste delge detta recept trots att det inte är jag som bakat, vilket det ju brukar vara : ) .
Men ja, som sagt den är ju så god att alla chokladälskare faller utan tvekan för den.

Jag åt så mycket igår så jag blev grön i ansiktet, oops men jag är inte så vuxen av mej att jag bara kan ta en bit heller.
Har inte förstått mej på såna människor än som säger efter en tårtbit oh,va mastigt nu är jag så mätt.
Mätt & mastigt hmm näää mer tack mums hihi!



Tryffelchokladkaka

Tryffel:
1 ½ dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad

150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

2 ägg
2 dl vetemjöl

Smält smöret & låt svalna något.
Blanda i socker,kakao & vaniljsocker. Rör ner ägg & mjöl.
Smörj & bröa en rund form & häll ner smeten.
Grädda 175 grader i nedre delen av ugnen, ca  20 min. OBS! Kakan ska vara lite lös i mitten.
Tryffel: Sjud upp grädde & smör i kastrull. ta av från plattan & rör ner chokladen så den smälter.
Ställ i kylen i drygt en timma så tryffeln halvstelnar & bred den sedan över kakan.
Låt sedan chokladkakan stå kallt i minst 1 timme innan servering.
Servera som en tårta med grädde eller glass.




Nu blir det snart filmen Benjamin Button, massor av godkakor (chokladtryffelkakan bland annat), ostkrokar, popcorn & annat smarrigt!
Mums, hoppas Ni har en lika god måndag : )

Bakad med kärlek...

Igår bakade jag morotskaka med glasyr, jag har lagt in den tidigare i år så receptet finner ni i kategorin " Heavenly cookies". För det är precis vad den är ! : )

Har längtat efter den sen sist jag åt morotskaka på café som gjorde mej besviken, den var torr & jag är van det motsatta. Receptet til morotskaka som jag använder är så saftig & med en ljuvlig glasyr, min favorit utanför chokladkategorien.
Ville även baka den för att min Söta syster Elin verkar ha den som sin favoritkaka, hon är inte lika tokig i choklad som jag & min andra syster Isabell hihi.





Ni borde verkligen baka den, enkel & många bitar blir det dessutom då den görs i långpanna : )


En blomma kan betyda väldans mycket

Även på en choklad & philadelphiacupcake med kaffe & chokladfrosting!
Blomman trollade jag fram med hjärtströssel som blad & en rosa Non stop som mitten, låt fantasin flöda : )

Väldans goda jag skulle  bara ha låtit mina varit inne ett par minuter till, gjorde för mycket samtidigt så de åkte ut lite före sin tid!
Så de blev kladdiga för mej.
Tur bara att jag & vissa andra i min familj även gillar kladdiga bakverk men ändå lite synd de inte fick ut sin rätt riktigt...





Choklad & philadelphiacupcakes med kaffe & chokladfrosting
16 stycken ( i bullformar )
100 g philadelphiaost
100 g mjukt smör
1 d farinsocker
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
½ - 1 dl kakao 

    
   
Frosting: 200 g philadelphiaost, 100 g mjukt smör, 2,5 msk kaffe, 4 dl florsocker & ½ - 1 dl kakao.
♣ Rör krämigt & vispa med elvisp ett par varv.

♣ Klicka ner det mjuka smöret i en bunke, tillsätt philadlehian och rör det krämigt.
♣ Blanda ner sockret & sedan ägget.
♣ Sikta ner mjölet lite i taget, rör om. Tillsätt salt, bakpulver, vaniljsocker & kakao, rör om.
♣ Dutta ut i bull/muffinsformar på bakplåt och grädda på 160 grader i
16 minuter.
♣ Låt svalna på galler, spritsa sedan på frosting & dekorera sött!

Min hjärna är fortfarande i en sugarrush efter kvällens frossa, så lika bra spåna ideér för nästa bakverk!
Men borde allt spåna om det i sängen hihi så jag orkar stiga upp imorrn, ska till stan & umgås.
Natti natti : )

This is my hometown

Skellefteå!
Eller ja, rättare sagt cirka 3 mil längre in mot skogen : )

Här är lite bilder från mamma & pappas gård, där jag växte upp!
På gården finns även ett till hus men mindre, verkstad, frisering, förrådstuga, garage, massor av blommor & en hel del träd såklart hihi.









Lyssna på det gamla Skellefteåbandet The Wannadies - This is my hometown & känn Er som hemma : )

Magnum Temptation Chocolate

Magnum Temptation Chocolate testade jag idag efter middagen på Pepitos.
Absolut något för alla chokladfreaks !

Denna goda glass består av : chokladglass, browniebitar, chokladsås, vit choklad i bitar & ett överdrag av belgisk mörk choklad.  Inte illa va ?! : )



Joel köpte sandwich stracciatella. & där har Ni middagen på Pepitos, smaskens!

    

Nu ska vi ta & fika, köpte hem massa färska ciabattor. Är ju så gott : )
& imorrn flyger jag till Skellefteå ett par veckor! Så det blir bakning kanske imorrn hemma på landet!

Hoppas Ni haft en lika härlig solig dag : )

1 juli!

Oj att det redan är första juli, det betyder att jag åker hem till landet imorgon bitti & stannar nästan 3 veckor! 
Så där ska det självklart bli en massa bakande också : )

Hade tänkt lägga in massa bilder från den goda helgen men ursäkta uttrycket för SATAN vad många bilder jag & Jannice tagit, så jag orkar inte välja bland alla dem!
Tid har jag då inte heller, ska packa & sen till stan & äta middag & glass med Joel!

Men denna bild måste jag absolut dela med mej av : )
De underbara & berömda SUPERSTORA glassarna vi köpte varsin av då vi åkt båt till Fjäderholmarna i Söndags. 
En så vacker ö i skärgården, man ville bara bosätta sig där direkt!
Som sagt är de vääääldans stora varav priset 75 kr! Dyraste glassen ivarjefall jag någonsin köpt hihi!
Men det var det verkligen värt, vi köpte varsin marängswiss & självklart åkte allt ner i magarna :D !



I marängswissen var det : tre stora kulor med valfri smak, hemmagjorda stora maränger, hemmagjord chokladsås, vispgrädde, bananskivor, glasskex, en apelsin skiva som dekoration & slutligen toppad med hasselnötsströssel. Yummie : )
      
Annars så vill jag tillägga att sen midsommar har jag verkligen semester i kropp & sinne! Kanske låter konstigt då jag är så gott som arbetslös men, ja känslan har infinnit sig & jag lever i gott lyx vareviga dag : )

Igår hade jag dessutom en underbar dag med Åsa, vi hade picknick enda tills kvällen!
Hon hade bakat ljuvliga cupcakes ( jag hann inte baka något & vårat bakverksförråd hade några kakmonster just rånat)!
Vi picknickade i en jättefin park vid vattnet i Långholmen, helt perfekt picknick! : )
& tur hade jag dessutom då jag kom hem efter 20.30 då fick jag nylagad spaghetti & köttfärsås & mjukmackor!
Ja vilken härlig gårdag : )

Nej nu ska det packas & sen mot stan, hoppas Ni också njuter av sommaren även om Ni egentligen inte har semester! : )

RSS 2.0