Tryffelchokladkaka
& därför känner jag att jag absolut måste delge detta recept trots att det inte är jag som bakat, vilket det ju brukar vara : ) .
Men ja, som sagt den är ju så god att alla chokladälskare faller utan tvekan för den.
Jag åt så mycket igår så jag blev grön i ansiktet, oops men jag är inte så vuxen av mej att jag bara kan ta en bit heller.
Har inte förstått mej på såna människor än som säger efter en tårtbit oh,va mastigt nu är jag så mätt.
Mätt & mastigt hmm näää mer tack mums hihi!
Tryffelchokladkaka
Tryffel:
1 ½ dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Smält smöret & låt svalna något.
Blanda i socker,kakao & vaniljsocker. Rör ner ägg & mjöl.
Smörj & bröa en rund form & häll ner smeten.
Grädda 175 grader i nedre delen av ugnen, ca 20 min. OBS! Kakan ska vara lite lös i mitten.
Tryffel: Sjud upp grädde & smör i kastrull. ta av från plattan & rör ner chokladen så den smälter.
Ställ i kylen i drygt en timma så tryffeln halvstelnar & bred den sedan över kakan.
Låt sedan chokladkakan stå kallt i minst 1 timme innan servering.
Servera som en tårta med grädde eller glass.
Nu blir det snart filmen Benjamin Button, massor av godkakor (chokladtryffelkakan bland annat), ostkrokar, popcorn & annat smarrigt!
Mums, hoppas Ni har en lika god måndag : )
Den verkar väääldigt god, ska spara receptet och provbaka när jag får tid!!!
Eller hur!? Det heter ju :
'Guuud vad mätt jag blev!.. Finns det mer?' ;)
Den verkar väldigt god, har sparat receptet så ska jag prova den till helgen.
Gillar din blogg förresten, kan bero på att jag också är tokig i gottis men den är härlig!
Ännu en till av alla dessa härliga chokladkakor du bakar!:)
Ser ut som en kaka jag skulle kunna äta hur mycket som helst av, mums!
jag tror jag bakade något liknande en gång och himmel så gott det var, fast för mig var det faktiskt för mäktigt så jag tog bara en bit. den dagen iaf ;)
en bit av den där chokladkakan skulle jag inte säga nej till! den låter underbar!!
den här måste jag baka!!
Blir det inte lättare att bre på tryffeln direkt på kakan istället för att låta den stelna till innan? Kan tänka mig att man lätt kan ha sönder kakan när man ska bre på en stelnad tryffel?