Sång till friheten

Hej hallå!

Sitter här och lyssnar på så fina gamla låtar som Sång till friheten live med Björn Afzelius och Mikael Wiehe. Och Tusen bitar... Och Den jag kunde va som Mikael Wiehe skrev till hans bästa vän Björn Afzelius när han blivit sjuk och sedan avled. Så himla vackert. Så fina låtar och jag hamnar fort ca 8 år tillbaka, massa minnen som de kopplas ihop med de här låtarna. Texterna är helt underbart fina...
Jag har väääldigt bred musiksmak kan man ju lugnt säga!Nu är snart sommaren här, fast ja det känns redan som sommar här i stockholm med +23 och strålande sol idag. Men jag ser framemot den 30 juni för då sätter jag mej på tåget hem till Kusmark för semester. Åh vad jag längtar efter alla där hemma och skogen och lugnet! : )Senaste veckorna och veckorna som kommer händer det en hel del, med besök hemifrån, flytt till annan lägenhet, jobb osv. Jobb har jag haft lyckan att ha senaste 5 veckorna nu och inte vilket jobb som helst utan som konditor!! Mitt drömyrke och anledningen till att jag hamnade här i Solna för 2 år sedan! :) Jag hoppas de ska ha fortsatt behov så jag får fortsätta utvecklas där! Håller alla tummar och tår jag har för det!Hoppas allt är bra med er och något nytt recept dyker säkerligen upp här inom en snar framtid! : )

Vetelängd

Hej!

Provade att göra vetelängder då jag var hem i påsk.
Alltid roligt att prova göra på något sätt man inte testat förrut : ) !
Lyckades inte ta någon vidare fin bild, men de två nedan får funka!

Nygräddad
Före gräddning och pärlsocker

Det är väldigt enkelt att göra en sån här längd. Du kavlar bara ut en rektangel och smetar ut fyllning i mitten över längden. Sedan gör du klipp på båda sidorna av längden som ovan. Flikarna du klippt läggs sedan omlott och så har du en fin längd!

Bara att förbereda en bulldeg nu ; )

Paket från Fazer med godis och böcker!

Hej på er denna soliga varma fredag!

Idag fick jag ett paket från Fazer igen, helt oväntat men glad blev jag!
Paketet var fyllt med godis och två sagoböcker om Mumintrollet.
Och jag som älskar Tove Janssons helt underbart vackra böcker, den kvinnan kunde verkligen teckna och skriva.
Min favorit bland hennes böcker är "Vem ska trösta knyttet", var tyvärr inte den boken jag fick men två andra finfina plus massa godis ; ) !
Lägger upp en närbild på en av böckerna så att Isabell http://ritatochblack.blogspot.com som också är en mästare på att teckna ska få se, inspiration : )

Fazer har v18 lanserat ett godissortiment under Mumin-varumärket och det är av det sortimentet de skickat mej. Just nu äter jag ur det och det är riktigt gott må jag säga! Särskilt god är den gula påsen med massa godis i olika smaker t ex jordgubb, lakrits osv! :)
Mumin fyller hela 66 år nu och då blev det tid för att världens mest omtyckta troll blev till godis!

Hoppas ni alla har en finfin fredag : ) !

RSS 2.0