Smulpaj med äpple och kanel

Hej,

så länge sedan jag gjorde något inlägg!
Har varit så mycket på senaste med flytt och jobb så det jag har bakat på senaste är mest några ton chokladbollar! Galet besatt av chokladbollar just nu haha och ja, semlor blir det flera per vecka. Besatt av det med svar ja ; ) .

Men i afton kände jag för att göra något nytt till efterrätt och hade fått en idé i skallen igår kväll och det var detta:
Smulpajer gjorda i fina, stora muffinsformar!
De smulpajer jag gjorde idag blev alltså med en fyllning av äpple,kanel och socker.
Serverade dem med massor av vanilj/marsankräm till, så himla gott!



Min smulpaj:

6 st stora muffinsformar (amerikansk storlek)
100 g mjukt smör eller margarin
3/4 dl ljust farinsocker
3/4 dl strösocker
3 dl havregryn
1½ tsk vaniljsocker
Blanda till en smuldeg.

3 äpplen > skala. Hacka sedan i tärningar.
Blanda med socker och kanel i valfri mängd.





Ugn 200 grader.

Ställ ut 6 st stora muffinsformar på en plåt.
Varva äpplebitar med smuldeg och överst massor av smuldeg.
In i ugnen ca 10-15 minuter.
Servera med vanilj/marsankräm eller glass.




Smulpaj är så galet gott och enkelt!
Dessutom får jag härlig känsla av sommar då jag äter dom. : )
Hoppas ni också har en mysig och god lill-lördag!


Kommentarer
Postat av: Anna/Frostrosor

Åh, vad roligt med ett inlägg från dig! Och smulpaj som är så gott. Själv har jag aldrig bakat det med farinsocker, måste jag ju prova.

2011-02-09 @ 19:32:59
URL: http://frostrosor.blogspot.com
Postat av: Bakverk och Fikastunder..

Kul med en ny idé!

2011-02-09 @ 22:13:33
URL: http://bakverkochfikastunder.blogspot.com
Postat av: Lotta

Vad mycket gott du gör! Ska göra dina chokladbullar har jag tänkt men jag har en fråga som kanske du eller någon annan som läser kan svara på. Alltid när jag gör bullar och har pärlsocker på dom så smälter pärlsockret efter jag tagit ur dom ur ugnen, innan jag hinner frysa in dom. Varför blir det så? Är jag för snabb att lägga en handduk över dom, ska man vänta med det tills dom kallnat? Jag brukar inte låta som svalna på galler, utan på diskabänken. Kan det bero på det? Eller vad kan det annars bero på? Någon idé? Tack för inspirationen!! // Lotta

2011-02-10 @ 19:31:40
Postat av: Emmas Kakburk

Vilken supersöt blogg du har! :D

2011-02-10 @ 21:23:32
URL: http://emmaskakburk.blogg.se/
Postat av: Sandra drömkaka

Hej Lotta och Emma :) och tack, jag älskat att baka och blir så glad att höra att ni uppskattar min blogg :)!!



Lotta: Problemet med att pärlsockret smälter då man tagit ut dem ugnen har jag aldrig varit med om! Men jag tar alltid av bullarna från den varma plåten och flyttar till galler så de får svalna där. Nå bättre tips har jag tyvärr inte, men ska hålla öronen öppna om någon annan har varit med om smältande pärlsocker! :)

2011-02-11 @ 13:29:46
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: Emmas Kakburk

åh, tack så mycket! vad glad jag blir :D



är inte dom där formarna från åhléns? dom är så söta ju! har gått och funderat på att köpa dom hur länge som helst, haha. är dom bra? kram!

2011-02-11 @ 16:09:08
URL: http://emmaskakburk.blogg.se/
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så mumsigt det ser ut :-)

2011-02-12 @ 07:16:12
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Sandra drömkaka

Emmas Kakburk: Tack själv ju :)! Jo formarna är från Åhléns, de har så fina där :) och jo de funkar prima, men får gräddas i max 220 grader!

kram!

2011-02-14 @ 17:58:56
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: Yasemin

Mmmm vad gott med smulpaj. Jag gjorde äppelkaka häromdan.

2011-02-19 @ 14:59:02
URL: http://yaseminskok.blogspot.com/
Postat av: Sandra Karlsson

Vad kul dina inlägg är! kommer med all säkerhet att läsa igen! (: Ha en rolig vardag :p

2011-02-22 @ 09:33:28
URL: http://jade.se/reseguide

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0