Cheesecake med jordgubbar
Idag så bakar jag på igen, så nu är tre plåtar bullar just tagna ur ugnen!
Är ju så gott med bullar så de sista åts upp igår och då var det lika bra att baka nya idag : )
Och nu väntar jag på grillat till middag och sen den somrigaste efterrätten av dem alla: jordgubbar med gräddglass!
Här kommer i varjefall recept på cheesecake med jodgubbar, mitt egna recept. Har visst väldigt svårt att följa recept, går alltid att ändra i varjefall något. Men denna gång så ändrade jag visst på allt utom mängden på grädden och cream cheese.
Cheesecake med jordgubbar
250 g Digestivekex
150 g smält smör
300 g cream cheese ( t ex Philadelphia)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk lime
2,5 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
Krossa kexen till smulor och blanda ihop med det smälta smöret.
Pressa ut blandningen i en springform.
Vispa samman cream cheese, florsocker, vaniljsocker och lime tills det är slätt.
Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i cream cheese-blandningen.
Häll smeten över kexbotten och släta ut den med t ex en stekspade.
Ställ den nu i kylskåpet minst 3 timmar eller gärna över natten.
När kakan ska serveras tas sidorna loss och du garnerar med jordgubbarna eller andra bär om du så vill!
Ha en finfin lördagkväll! : )
Är ju så gott med bullar så de sista åts upp igår och då var det lika bra att baka nya idag : )
Och nu väntar jag på grillat till middag och sen den somrigaste efterrätten av dem alla: jordgubbar med gräddglass!
Här kommer i varjefall recept på cheesecake med jodgubbar, mitt egna recept. Har visst väldigt svårt att följa recept, går alltid att ändra i varjefall något. Men denna gång så ändrade jag visst på allt utom mängden på grädden och cream cheese.
Cheesecake med jordgubbar
250 g Digestivekex
150 g smält smör
300 g cream cheese ( t ex Philadelphia)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk lime
2,5 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
Krossa kexen till smulor och blanda ihop med det smälta smöret.
Pressa ut blandningen i en springform.
Vispa samman cream cheese, florsocker, vaniljsocker och lime tills det är slätt.
Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i cream cheese-blandningen.
Häll smeten över kexbotten och släta ut den med t ex en stekspade.
Ställ den nu i kylskåpet minst 3 timmar eller gärna över natten.
När kakan ska serveras tas sidorna loss och du garnerar med jordgubbarna eller andra bär om du så vill!
Ha en finfin lördagkväll! : )
Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje
Mums! Cheesecake är ju så gott.
Postat av: Anna/Frostrosor
Mmmmm... sicken goding! Riktigt mumsiga ser dem ut, både denna cheesecake och prinsesstårtan! Och vackra att titta på också! Men det är ju allt du gör! :-)
Trackback