Hallonripplad Cheesecake
Hej! : )
Här kommer en cheesecake med hallonkompott jag bakade nu i påsk.
Mycket god, mmm!
Hallonripplad Cheesecake
1 paket frysta hallon ca 250g
1 dl socker
1 dl vatten
1 msk + 2 msk majsstärkelse (Maizena)
100 g smör
200 g digestivekex
600 g naturell färskost t ex Philadelphia
2½ dl Kesella (1%)
2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
4 ägg
½ tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och socker. Tillsätt 2/3 av hallonen, spara resten till garnering.
Tillsätt 1 msk majsstärkelse och 1 msk vatten och rör om i kastrullen. Låt koka ihop 2 minuter.
Ta från värmen och mixa slätt med stavmixer. Ställ i kylen, rör om då och då.
Smält smöret och krossa kexen till smulor, blanda ihop.
Tryck ut blandningen i en springform så att det blir jämnt.
Vispa kesella, färskost, socker, salt, vaniljsocker och 2 msk majsstärkelse slätt med elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa tills allt blandats väl.
Häll ca 4½ dl av fyllningen över bottnen och bred ut. Ringla över nästan 1 dl av hallonsåsen.
Upprepa ytterligare 2 gånger.
Ställ in mitt i ugnen och sänk värmen till 125 grader, tillaga i ca 1½ timme.
Fyllningen kan fortfarande vara lite lös när den är färdig men stelnar när den svalnat.
Ta ut kakan och låt svalna i rumstemperatur. Täck med plastfolie och låt i kylen över natten.
Garnera med bären och servera gärna med glass till.
Hej svejs! : )
Här kommer en cheesecake med hallonkompott jag bakade nu i påsk.
Mycket god, mmm!
Hallonripplad Cheesecake
1 paket frysta hallon ca 250g
1 dl socker
1 dl vatten
1 msk + 2 msk majsstärkelse (Maizena)
100 g smör
200 g digestivekex
600 g naturell färskost t ex Philadelphia
2½ dl Kesella (1%)
2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
4 ägg
½ tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och socker. Tillsätt 2/3 av hallonen, spara resten till garnering.
Tillsätt 1 msk majsstärkelse och 1 msk vatten och rör om i kastrullen. Låt koka ihop 2 minuter.
Ta från värmen och mixa slätt med stavmixer. Ställ i kylen, rör om då och då.
Smält smöret och krossa kexen till smulor, blanda ihop.
Tryck ut blandningen i en springform så att det blir jämnt.
Vispa kesella, färskost, socker, salt, vaniljsocker och 2 msk majsstärkelse slätt med elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa tills allt blandats väl.
Häll ca 4½ dl av fyllningen över bottnen och bred ut. Ringla över nästan 1 dl av hallonsåsen.
Upprepa ytterligare 2 gånger.
Ställ in mitt i ugnen och sänk värmen till 125 grader, tillaga i ca 1½ timme.
Fyllningen kan fortfarande vara lite lös när den är färdig men stelnar när den svalnat.
Ta ut kakan och låt svalna i rumstemperatur. Täck med plastfolie och låt i kylen över natten.
Garnera med bären och servera gärna med glass till.
Hej svejs! : )
Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Cheesecake som är så gott :-)
Postat av: Katarina
Låter och ser helt ljuvligt ut :) Jag är stort fan av cheesecakes!
Postat av: Karin
Den såg riktigt god ut!
Jag blir jätteglad om du "gillar" min tårta!
http://fototavling.mixr.se/baktavling/?sort=hogsta
Kram Karin
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik
Vad fin den blev! Jag älskar när cheesecakes och andra kakor blir så snyggt randiga, när alla lager syns! Mums =)
Postat av: Erika - Bakglädje
Den ser grymt god ut.
Postat av: Ann-Sofi
Åh så gott jag är jättehungrig just nu!
Postat av: Sandra
Oj, va god den där såg ut! :D
Hoppas allt är bra med dig. :)
Trackback