Foccacia med basilika, körsbärstomat & riven ost
Det här bakades också i Tisdags. Godaste Foccacian ever :)
Jag valde att ha basilika, körsbärtomater & riven ost på, så himla gott!!!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/630791/images/2009/img_5540_53566108.jpg)
Det var faktiskt Leila Lindholms ljuva recept som användes!
Leilas Foccacia
25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
Strö sedan över t ex delade körsbärstomater, hackad färsk basilika och riven ost som jag.
Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
Har bakat 6 stycken andra saker sammanlagt de två dagarna som gått.
Så inlägg kommer, ivarjefall på det jag fick ta hem igår!
& snart är det helg mina vänner, skönt skönt! : )
Jag valde att ha basilika, körsbärtomater & riven ost på, så himla gott!!!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/630791/images/2009/img_5540_53566108.jpg)
Det var faktiskt Leila Lindholms ljuva recept som användes!
Leilas Foccacia
25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
Strö sedan över t ex delade körsbärstomater, hackad färsk basilika och riven ost som jag.
Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
Har bakat 6 stycken andra saker sammanlagt de två dagarna som gått.
Så inlägg kommer, ivarjefall på det jag fick ta hem igår!
& snart är det helg mina vänner, skönt skönt! : )
Kommentarer
Postat av: Dennis
Ser fantastiskt gott ut!
Postat av: Danielle
Bästa brödet till maten! Jag gillar inte tomater så jag brukar ha rosmarin och flingsalt på, passar till allt!
Postat av: Ellen
Foccacia är så himlarns gott! :)
Postat av: Chokladfreaks
Mmm det där ser riktigt gott ut, jag har receptet hemma men har aldrig orkat prova på det men jag kanske borde det!
Trackback