Baguetter & frallor av samma deg

Hej på Er!
Ledsen jag inte uppdaterat på länge, för tro mig det har bakats & bakats, ätits & ätits!
Händer så mycket på alla sätt & vis i mitt liv just nu.
Men här kommer ett inlägg & det kommer ett imorrn med!



Baguetter & frallor
Vatten 1000 g eller 1 liter
Vetemjöl special 2000 g eller 3,3 liter
Originaljäst 70 g
Socker 10 g 2/3 matsked
Salt 30 g eller knappt 2 matskedar

Om mjölet är rumsvarmt bör även rumsvarmt vatten användas. Justera annars temperaturen härefter.
Lös upp jästen i vatnet, lägg i salt, socker och vetemjöl. Blanda till deg & knåda för hand 30 minuter eller degknådare 7-15 minuter beroende på hur hög hastighet du använder.
Efter knådning dela upp i ämnen direkt baguetter 300 g, småfrallor 70 g. Forma först till klot varesig du gör baguetter eller frallor. Om du gör bagetter platta ut degen till en rektangel och vik först på hälften och sedan viker du igen, trycker ihop mitten och lägger den sidan neråt.
Gör 45 graders snitt på baguetter. Lägg på plåt med bakplåt, ställ ugnen på 40 grader jäs 40-50 min.
Under jäsningen bör man värma upp ugnen till 275 grader.
Direkt man sätter in brödet bör man göra ånga t ex ställ en kastrull med vatten i ugnen.
Du kan nu sänka till 220 grader. Frallor till 250 grader. Baguett ca 19 min, småfralla 8-12 min.

Hoppas ni mår bra!

Kommentarer
Postat av: Babsan

Frallor är alltid gott!

Läste ditt förra inlägg och blev sugen på att testa Petit-chou. Min mormor baka dess med fyllning av grädde och färska hallon. Det var så gott.

2009-09-11 @ 07:28:17
URL: http://www.matlagarna.blogspot.com
Postat av: Cutecakes-Paulina

Tack:) Gud vad gott med hembakt baguette! Jag är rätt dålig på att baka just bröd, borde kanske börja göra det mer ofta!

2009-09-11 @ 16:24:15
URL: http://cutecakes.blogg.se/
Postat av: Ellen

Sv: Ja, det borde jag nog:)

2009-09-11 @ 17:56:56
URL: http://lillellens.devote.se
Postat av: Jessica

Hemmabakade baguetter och frallor är ju bara så himla gott.

2009-09-12 @ 19:51:59
URL: http://hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0