Saftig limpa med brödkryddor & linfrön, mums!

Denna limpa har jag bakat idag, mums!
& nu på en stund ska jag iväg på en spännande grej!
Håll tummar & tår för mej!



Saftig limpa med brödkryddor & linfrön
Dag 1 :
Skållning : 3 dl kokt hett vatten, blanda ner 1 dl rågmjöl eller annat mjöl du gillar.
Vispa & låt stå över natten.

Dag 2:
30 g jäst
1 ½ tsk salt
1,5 msk smör
½ - 1 tsk brödkryddor (blandning av anis & fänkål )
½ dl - 1 dl linfrön
½ dl vetekli
1 ½ dl grahamsmjöl
4 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
1 ½ dl hett vatten
1 ½ dl ljummet vatten



Ägg för pensling & mera linfrön för att strö över.

♦ Ta fram en stor bunke, vispa ner skållningen & det heta vattnet.
♦ Blanda jästen & ljummet vatten i en liten skål, vispa, häll ner i den stora bunken då det är fingervarmt.
♦ Tillsätt smör, salt brödkryddor, linfrön, vetekli & mjölen. Arbete ihop till en lite klibbig deg & låt jäsa 45 minuter.
♦ Tryck ut luften ur degen och låt den jäsa 20 minuter till.
♦Smörj limpformen med smör innan degen läggs ner. Pensla med ägg  & strö över linfrön.
♦ Jäs ytterligare 30 minuter. In i ugnen på 200 grader i 40 minuter.

Sen är det bara att njuta av nybakt bröd : )

Kommentarer
Postat av: Kalasgott

Ser ut och låter verkligen som ett jättegott bröd! Mums!

2009-03-16 @ 16:59:59
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0