Ljuvligt god päronlimpa
Gjorde den med 2 dl päron hackat i småbitar, så det fick en ljuvlig sötma!

Ljuvligt god päronlimpa
Dag 1 :
Skållning : 3 dl kokt hett vatten, blanda ner 1 dl rågmjöl eller annat mjöl du gillar.
Vispa & låt stå över natten.
Dag 2:
30 g jäst
1 ½ tsk salt
1,5 msk smör
2 dl päron hackat i småbitar, Conference valde jag
2 dl grahamsmjöl
5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 ½ dl hett vatten
1 ½ dl ljummet vatten

♦ Ta fram en stor bunke, vispa ner skållningen & det heta vattnet.
♦ Blanda jästen & ljummet vatten i en liten skål, vispa, häll ner i den stora bunken då det är fingervarmt.
♦ Tillsätt smör, salt, päronbitar & mjölen. Arbete ihop till en klibbig deg & låt jäsa 45 minuter.
♦ Tryck ut luften ur degen och låt den jäsa 20 minuter till.
♦ Smörj limpformen med smör innan degen läggs ner. Smorde även ovansidan av degen för en extra fin gyllene färg vid gräddning.
♦ Jäs ytterligare 30 minuter. In i ugnen på 200 grader i 45 minuter.

Den här är verkligen ett tips att ni ska testa baka, passade jättebra med päronbitar i då den blev söt & extra saftig.
Helt klart en ny favorit för min del!
Ha en fin kväll hörrni! : )
tack för din kommentar! Härlig blogg du har!! =) Limpan verkar väldigt god..Ha en fin kväll!
Haha ja vi är nog det ;) Lite snabbare på att fixa saker iaf :P
Det blir nog i mitten av maj nångång jag kommer hem. Börjar redan ha lite ångest.
Kommer ni hem nåt i sommar eller är ni i storstaden hela tiden?
Såg förresten att du fått jobb. Va kul :) Vars blev det då?
Ohja, thékakor i alla dess former är underbart goda!
Haha jag ÄLSKAR också muffins (cupcakes är något jag än inte har smakat på. Jag skämms) Och dessa måste jag säga att de blev verkligen ÖVER förväntan! SÅÅÅ goda att det inte var sant :D
Mmm, limpan ser riktigt god ut, spännande med päron i. Jag ska nog testa detta nån gång.
Du är så kreativ! Päron i limpan verkar jättesmarrigt!
Hej!
Mitt första besök här hos dig idag och genast hittar jag ett kanongott bröd! Jag som är så sugen att baka - måste testas. Har aldrig testat päron i bröd förut, bara torkade aprikoser och det är inte fy skam:-) Jättefin blogg - jag blir glad!
vilken bra idé med päron! =) Den idén kommer jag nog sno!
hej hej!
brödet/limpan ser mycket gott ut :)
ursäkta sent svar.
din utbildning låter kul :)
jag har läst näringslära på universitetet i övrigt är jag bara intresserad av mat och sånt :) ska studera vidare också, men först måste jag komma in ;)
ha en fortsatt bra kväll :) kram
Jo, jag börjar ha lite smått ångest. Är ju rätt glassigt här och underbara människor. Känns tungt att komma hem till verkligheten igen :P
Nope, dom vill ha tillbak mej till hemtjänsten, men jag vill inte bli fast där igen..så vi får se vad det blir i sommar..kanske få va ledig iaf :)
Okej, skönt. Alltid härligt å få komma hem å mysa lite :)
Va kul me en inredningsbutik, kan tänka mej att man skulle vilja ta hem allt :) Hur känns det med lägenheten å att bo i stockholm då? Blir mycket shopping kan jag tänka mej ;)
Låter jättegott med päron i brödet!
Mums vad gott med nybakat !
Försöker lära mig äta mer bröd och maträtter med frukt i, har haft svårt för det sen barnsben ;P Frukt ska man lixom äta som det är , men den vanan försöker jag bryta :)
Lät som ett spännande och smarrigt bröd :)