Tekakor med linfrön
Hemmabakade tekakor är ju så gott så dessa bakade jag till julafton.
Tekakor med linfrön
2 paket jäst
1 l mjölk
1 dl linfrö
1 dl vetekli
3 dl havregryn
100 g smör
2 msk sirap
2 tsk salt
8 dl grahamsmjöl
14-16 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Blanda hälften av mjölken, linfrö, havre & vetekli & koka till en gröt, rör om medans.
Sen i med smöret så att det smälter. I med resten av mjölken & värm till fingervärme & smula ner jästen.
I med mjölerna & arbeta till en deg.
Baka ut direkt & låt jäsa på klädd plåt 40 min.
Nagga sedan. In i ugn, mitten 225 grader ca 10-17 minuter.
Nu ska jag ta & fundera om jag ska baka något idag hmm...
Ha en härlig & god dag, & Gott nytt år i förskott!
Åh,va goda dom såg ut. :D
Jag borde verkligen ta mig i kragen och baka bröd oftare. Det är bara så kul att baka kakor. :S :P
ser jättesmarriga ut! :)
Gott Nytt Tårt-År!
Kram Karin
Tack detsamma! Gott Nytt på dig!<3
Kram Hanna
Önskar dig en god fortsättning på det nya året
Ser himla mumsiga ut.
Hoppas du får en bra fortsättning på det nya året!
Å, vilka goda bröd. De ser helt perfekta ut för vinterpicknick. Om det nu bara kunde bli lite trevligt, vinterglittrigt väder.
Drömmer fröken Dill
de ser riktigt goda ut!