Petit Choux med ljuvliga fyllningar
Gör absolut de fyllningar jag rekommenderar nedan.
Dessa bakade vi på onsdagen på skolan & fick ta hem, de slukade jag fort. Vi hann även baka smördeg som vi ska använda nästa vecka.
Igår bakade vi choklad & kolamördegspajer i mazarinformar med lingon till dekor. De blev så vackra att oh ändå.
Vi bakade även korintkakor, oväntat goda men allt med choklad i är ju bäst!
Petit Choux
110 g vetemjöl
1,85 dl vatten
3 g salt
75 g smör
3 ägg
Sikta mjöl över ett bakpapper.
I en kastrull koka upp vattnet & tillsätt salt & smör, rör tills det är smält & ta av från plattan. Häll över i en rostfri bunke & häll ner det siktade mjölet & rör som tusan nu!
Knäck ner ett ägg då du kan forma degen till en ganska torr boll av deg. Rör som tusan ett tag & rör sen ner ett till ägg, hårt med en träslev.
Ta nu upp en stor degklick på träsleven & håll den en bit ovanför bunken. Pröva att räkna hur långt tid det tar för degen innan den ramlat ner i bunken, om du räknar till just tre då den hamnar i bunken igen är degen klar.
Tar det längre tid tillsätter du det tredje ägget och rör fort & hårt igen. Nu borde den vara klar.
Spritsa ut på bakplåtspapper antingen ca 7 cm långa & 3 cm breda "streck". Du kan spritsa runda även.
In i ugn 220 grader 10 minuter, ta ut & sänk till 200 grader & sätt in plåten ett par minuter till. De är klara då de ser gyllenbruna & liknar wienerbröd i konsistens.
Jag fyllde de flesta av mina med vaniljkräm "Creme Patissiere", vaniljgrädde & chokladfondant, passar helt perfekt ihop de tre!
Hoppas det är bra med er.
vilket lustigt sammanträffande, de senaste 3 dagarna har kunderna på jobbet varit som tokiga i petit choux-bakelser som knappt gått åt alls förut så jag vill knappt se en petit choux-bakelse igen ;) de kanske läst din blogg och blivit sugna, haha.
Gud vad gott! Erkänner att jag nog inte ätit så många petit choux bakelser tidigare, men bilderna får mig verkligen bli sugen på att testa dem!
de ser grymt goda ut!!
det var jättekul att träffa dig igår, som alltid!! :) vi får hitta på något snart igen, kanske har vi turen att vädret håller i sig ett tag för i så fall kan vi ju picknicka igen! :)
å underbart- det är ju såå gott! kan du ge recepet på fyllningarna också?
helt klart smittar även du till att vilja baka, gud va de ser goda ut. ha en skön söndag. kramisar
Ajaj, vad smaskens! Är det ens tillåtet med så smarriga recept ;-)
Petit Choux har jag inte bakat sedan jag gick på gymnasiet, men borde nog göra det för det är ju så hilma gott!