Karlsbaderbullar för själen!

Vilka superdupergoda bullar!! De ska bakas snart igen helt klart :)
Det är massor av smör i degen så de är så himla saftiga och det är så gott då de också penslas i smör efter gräddning & doppas i strösocker. Mums!

Idag har jag varit kompledig från skolan & jag har blandat annat hunnit vara med världens bästa Åsa & godfikat. Tack för idag & hoppas våran idé ska funka!! :)



Karlsbaderbullar
½ liter mjölk
100 g jäst
500 g rumstempererat smör
15 g salt
120 g socker
3 st ägg
1400 g mjöl

150 g smält smör till pensling efter gräddning
Strösocker till doppning

Värm mjölken till 37 °C. Tillsätt jästen och rör ut. Blanda sedan i övriga ingredienser (smöret i små bitar i omgångar) och arbeta ihop till en smidig konsistens.
Låt jäsa i riktigt stor bunke, 60 minuter.
Baka ut degen ca 40 bitar eller mer om man inte vill ha stora bullar.
Gör en lång smal rulle av varje del, sätt ihop ändarna & tvinna & rulla ihop till bullar.
Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper 45-60 min eller dubbel storlek.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda i 220 ca 7-10 minuter eller till fin färg.
Låt dem svalna lite, pensla sedan med skirat smör & doppa dem i socker.

Imorrn blir det chokladfestivalen, längtar!
Hoppas ni får en härlig & smarrig helg med :)

Kommentarer
Postat av: Jannice

Åh gud va gott de där såg ut!!! Nu blev ja jättesugen på bullar!!!! haha :)



Gu så himla kul med chokladfestival!! Vilken dröm! O vad farligt haha, behövs ingen middag eller nå annat den dagen, magen kommer va full av choklad!!! ;D 8för ja hoppas verkligen dom erbjuder smakprover, annars vore det ju skit! Eller hur!!?? :) )



Hoppas allt är bra med dig och att skolan fortsätter gå bra! :) Kram

2009-10-08 @ 18:58:58
URL: http://snotra.wordpress.com
Postat av: Frida

Okej! Jag kanske spontanköper en biljett på tradera och åker ned jag med tillsammans med min syster, man vet aldrig! Tonfisk är alltid gott, och japp, gratängen var god den med :P Prova vetja! =)

2009-10-08 @ 21:04:01
URL: http://fridasrecept.blogg.se/
Postat av: Anna/Frostrosor

Oj, vilka mumsiga bullar! Gottigt gottigt! Men vem kan äta det där utan att slicka sig om munnen? Jag skulle nog vara den första att förlora den kampen! Ta hand om dig nu och njut av chokladfestivalen!

2009-10-08 @ 22:26:31
URL: http://frostrosor.blogspot.com
Postat av: cilla

vilka härliga bullar de måste jag testa, det var länge sedan jag bakade bullar. hoppas du får det kul på chokladmässan, låter kul att få gå dit. ha en skön helg. kramisar

2009-10-09 @ 07:41:12
URL: http://wiccankraft.blogg.se/mumsfillibabba
Postat av: I Nadjas kök

Allt hänger på mängden smör. Ju mer desto godare. Dina bullar såg verkligen supergoda ut.



Ha en toppenfina helg

Nadja

2009-10-09 @ 09:17:48
URL: http://www.nadjaskitchen.se
Postat av: Danielle

Så det är ingen fyllning i? Jag har alltid undrat vad som är skillnaden mellan dessa och vaniljbullar/sockerbullar men det var ju rätt lätt då... (bara jag som är lite knäpp)



Chokladfestival låter underbart! Brukar kolla i saluhallen här i Gbg när jag är där på alla fina chokladverk, sådant pill!

2009-10-09 @ 16:37:38
URL: http://heavenlycupcake.blogspot.com
Postat av: Jessica

Mmm, vilken smarrig bulle.



Härligt med chokladfestival, hade jag bott närmre hade jag inte missat den =).



Ha en bra helg!

2009-10-10 @ 10:57:36
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Tove

Vad goda de ser ut! Borde absolut baka bullar nån dag, det var evigheter sen...

2009-10-14 @ 09:14:49
URL: http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com
Postat av: Jennie/Kalasgott

Mmmm vilken smarrig bulle!

2009-10-20 @ 07:31:06
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0