Kanelkrans, ostprovning, glass & så mycket mer!
Vi var på Androuet som har hur mycket goda ostar som helst!
Min favorit är verkligen getosten, men deras brie mums de är vällagrade & inget industigjort där inte!
Jag ska gå dit & lyxa någon dag & handla någon av deras ostar, snarast :) .
I helgen hann jag också baka en stor kanelkrans, blev inte så snygg som jag ville men nu vet jag till nästa gång vad jag ska göra annars. God blev den då verkligen :) .
Annars idag har vi på skolan gjort chokladglass och vaniljglass (parfait som det så fint kallas) gjorde även knäckebröd. Allt blev supergott särkilt chokladglassen, den ska jag börja göra & ha i frysen!
Hoppas ni också har haft en så god dag som jag hihi!
Ska jag då göra med eller utan toppingsmeten? :)
Och förresten, hur många bitar tror du det kan bli? Vad kan man ta betalt för varje bit kan tänkas.., har du någon rimlig ide? Sorry om jag bombarderar dig med frågor, men du känns som den rätta kladdkakeexperten :)
Okej :) 30 kronor kanske är lite saftigt för gymnasieelever, en 20-lapp kanske är mera lagomt.. Vi får se! Vad tycker du om min idé som jag just laddat upp på bloggen? :)(Vad underbart det låter med ostprovning, jag är galen i ostar, vällagrade ska det vara, muuums!)
Nej det förstås, bakterier sprider sig lätt. Men grovt bröd borde ju inte vara så farligt och hygienen är jag supernogrann med.. Men men, jag får fundera vidare och disskutera med min gamla pappa :)
Leila Lindholm bakar sina kransar i springformar, har du sett det? Om man inte passar sig så blir de lätt lite degiga men shit så snygga!
nämen!!! här är ju du! :) va roligt! (vi går konditorutbildningen tillsammans ;))
nu ska jag kolla in allt gott på din blogg!
kram,
Linda
Mmm vilka goda bullar..:)
Hur var det på chokladfstivalen??
Hanna
tack! va gullig du är!!
Ja, jag känner som du med kursen, att jag är lite besviken... trodde liksom inte man skulle baka småkakor, utan göra lite mer avancerade grejer. känner nu att det nog blir praktiken som kommer ge mest, det är där man har chans att verkligen lära sig och skaffa kontakter. nää, själva kursen känns tyvärr inte så lärorik som jag hoppats på :/ Jag tänkte nog inte på att det är en gymnasieutbildning... men men, vem vet, en vacker dag kanske något brudpar beställer ett gäng korintkakor, då är det ju bra att vara förberedd ;)
hur har det gått med praktikplats? jag fick svar igår, och jag kommer vara på handgjort Sthlm :) det känns jättekul! frågan är om de uppfyller skolans kriterier... det är ju inget bageri.
ha en härlig fredag imorgon!
Kram, Linda
tack! va gullig du är!!
Ja, jag känner som du med kursen, att jag är lite besviken... trodde liksom inte man skulle baka småkakor, utan göra lite mer avancerade grejer. känner nu att det nog blir praktiken som kommer ge mest, det är där man har chans att verkligen lära sig och skaffa kontakter. nää, själva kursen känns tyvärr inte så lärorik som jag hoppats på :/ Jag tänkte nog inte på att det är en gymnasieutbildning... men men, vem vet, en vacker dag kanske något brudpar beställer ett gäng korintkakor, då är det ju bra att vara förberedd ;)
hur har det gått med praktikplats? jag fick svar igår, och jag kommer vara på handgjort Sthlm :) det känns jättekul! frågan är om de uppfyller skolans kriterier... det är ju inget bageri.
ha en härlig fredag imorgon!
Kram, Linda
Ååå, det låter verkligen som himmlen på jorden!! Kan tänka mig att magen va rätt full på choklad efter det där;) hihi
Hittade du någon ny choklad favorit?
Jag köpte mörk choklad, 70%, med pistage smak på ICA igår, den var grymt god!!
mmm, så gott med hemmabakade biskvier, det är annat än det tjafs de brukar ha på caféer! :) vi måste ju ses nåt nästa vecka innan du åker hem. jag har inga beställningar på hela veckan, semester!!! :) hoppas du får en riktigt skön helg!
kram kram!!!
Hihi, det är inte alltid utsidan som räknas och kransen såg då smarrig ut iaf ! :)
Ha en trevlig helg
den ser ju jättegod ut! jag börjar dreggla så fort jag hör något om de goda grejer du gör om dagarna. jag är såååå avundsjuk!