Delikata sockerkringlor & chokladdoppade hästskor



I lördags bakade jag av vanlig mördeg två olika sorters kakor! 
Det som är så perfekt med mördeg är att man kan ju variera så mycket vad det blir för kaka i slutänden. Både utseendemässigt och smakmässigt.

Det kliade i fingrarna efter att få vara kreativ & sen är det stort plus att de dessutom blev riktigt delikata! ; )

Mördeg
200 g smör eller margarin
3/4 dl strösocker
1 äggula
4 dl vetemjöl

Smöret finfördelas i mjöl och socker sedan blandas en äggula ner & man blandar snabbt ihop en deg.
Låt sedan degen stå i kylskåpet minst 30 minuter.
Bara forma & använd dina idéer sedan in i ugnen på plåt tio minuter i mitten, 175 grader.





Kommentarer
Postat av: Elin

Hej syster! roligt att du bloggar! kan bara intyga att smördegskakorna som ser ut som hästskor smakar toppen, det blev ett par stycken när jag hälsade på hemma=)men det är ju som vanligt, allt du bakar ( å issa) blir ju så himla gott.... pusspuss

2009-01-06 @ 17:05:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0