Delikata sockerkringlor & chokladdoppade hästskor
I lördags bakade jag av vanlig mördeg två olika sorters kakor!
Det som är så perfekt med mördeg är att man kan ju variera så mycket vad det blir för kaka i slutänden. Både utseendemässigt och smakmässigt.
Det kliade i fingrarna efter att få vara kreativ & sen är det stort plus att de dessutom blev riktigt delikata! ; )
Mördeg
200 g smör eller margarin
3/4 dl strösocker
1 äggula
4 dl vetemjöl
Smöret finfördelas i mjöl och socker sedan blandas en äggula ner & man blandar snabbt ihop en deg.
Låt sedan degen stå i kylskåpet minst 30 minuter.
Bara forma & använd dina idéer sedan in i ugnen på plåt tio minuter i mitten, 175 grader.
Kommentarer
Postat av: Elin
Hej syster! roligt att du bloggar! kan bara intyga att smördegskakorna som ser ut som hästskor smakar toppen, det blev ett par stycken när jag hälsade på hemma=)men det är ju som vanligt, allt du bakar ( å issa) blir ju så himla gott.... pusspuss
Trackback