Fint & smarrigt briochebröd

Mmm så gott detta bröd är, så saftigt & nyttigt hehe.
Vi bakade det igår & fint blev det ju för att vara första gången jag prövar det :)



Förresten så flyttar jag nog igen om 3 v, till mitt alldeles egna place i 3 månader, 48 kvm wihoo! :)

Briochebröd
300 g vetemjöl extra
300 g manitoba cream
15 g honung
30 g äggula
25 g jäst
300 g mjölk 30-35 grader
50 g smör
12 g havssalt
25 g smör till pensling av form
1 ägg och en gnutta salt till pensling

Väg upp mjölet i bunken tillsammans med honung & äggula.
Lös jästen i mjölken & häll det över mjölblandningen.
Knåda ihop 10 minuter. Tillsätt det mjuka smöret i omgångar, knåda vidare 10 minuter.
Tillsätt saltet och knåda ett par minuter till.
Lägg degen på ett mjölat bakbord, dela degen i 10 bitar och rulla till korvbrödrullar. Sätt dem i en form.
Jäs i 1,5 - 2 h. Pensla dem försiktigt med ägg.
Baka av på 200 grader i ånga och värme i ca 5 minuter, sänk sedan till 175 grader och baka dem ytterigare 30 min.
Ta ut formarna och stjälp upp bröden på plåten & ställ dem tillbaka i ugnen ytterligare 5 min för en hård skorpa runt om.
Låt svalna på galler.

Ha en skön torsdag, nu ska jag & baka prinsesstårta, roligt & gott ska det bli!
Bild kommer imorrn på min tårta :)


Kommentarer
Postat av: Andreas

Ser jättegott ut :)

2009-10-01 @ 11:56:22
Postat av: Danielle

Det ser verkligen gott ut! Lägg ut receptet så man kan pröva!

2009-10-01 @ 14:04:03
URL: http://heavenlycupcake.blogspot.com
Postat av: Isabell

Åh vad proffsigt det brødet ser ut!:)

Å jag måste få se din prinsesstårta så fota fota en massa!

Tænker komma å hælsa på i din egna lægenhet nån gång nær vi båda har tid:) kram kram darling

2009-10-01 @ 15:25:19
Postat av: Nette (Kardemumma Gumman)

ååh vad mycket smarrigt som kommit här på sistone! :P

2009-10-01 @ 21:38:36
URL: http://kardemummagumman.se
Postat av: Danielle

Haha, jag tänkte på dig när jag bakade dem. "Nu kommer Sandra bli glad, något nytt med chokladbollar"

2009-10-02 @ 07:41:28
URL: http://heavenlycupcake.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0