Skållning!

Många verkar tro att det är jättejobbigt med ett bröd som tar "två dagar att göra".
Då vill jag bevisa motsatsen, för limpan jag brukar göra & variera innehållet i skållas en dag innan själva utbakning.
& tro mej den är så värd det, den blir saftigare än allt annat bröd jag provat baka & håller sig färsk längre än de andra!

Imorgon ska jag prova baka en lite annars variant än jag brukar av den mumsiga limpan så jag gjorde nyss såhär:

 Steg 1. Koka 3 dl vatten.

 2. Tillsätt 1 dl råg, korn eller grahamsmjöl.

 3. Vispa & koka till en gröt 1-2 minuter.

 4. Häll över skållningen i en liten bunke & låt stå över natten.


Se där , tar högst 5 minuter & sen blir det bakning imorrn & en smaskig limpa, testa : ) !

Kommentarer
Postat av: Molly

hej!

tack för dina kommentarer :)

spännande med konditiorsdrömmar :) läser du livsmedel/bageri & konditori på gymnasiet?:)

ha en fortsatt bra vecka och sov så gott.

kram

2009-03-23 @ 22:09:16
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Leila bakar...

bra att du bevisar motsatsen! =)

2009-03-24 @ 11:30:07
URL: http://leilabakar.blogg.se/
Postat av: Jessica

Ska bli kul att se resultatet. Har länge funderat på att göra skållat bröd eller surdegsbröd, men eftersom jag är lite lat av mig och ibland har endel bollar i luften, så är jag inte säker på att jag skulle fått bakat ut eller matat degen dagen efter, men jag ska ge det en chans, nån dag när jag vet att dagen efter inte är späckad.

2009-03-24 @ 14:59:40
URL: http://www.hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Barbro

Surdeg är inte alls krångligt, det enda som behövs är lite planering. Godare än annat bröd.

2009-03-24 @ 17:08:28
URL: http://matlagarna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0