Kotknäckning, chokladcrawings & bakning!

Åh äntligen har jag bakat igen, det är som balsam för själen för mej !

Men först var jag duktig & var till kiropraktikern, han var toppen vred,slet & knäckte i mej. Det kanske låter som han var det motsatta men haha.
Hoppas det gör susen så jag slipp ha så fruktansvärt ont i min dumma sätesmuskel!

Senaste dagarna har jag mest fått suttit still som en staty, vilket gjort att det kliat i fingrarna av alla bakaridéer som ploppat upp!

Eftersom jag även har STORA chokladcrawings denna torsdag, Ni vet såna som gör att om man inte skulle få sig nå choklad så skulle man helt ärligt vilja lägga sig under täcket & gråta. & man skulle absolut inte komma fram förrän någon trollat fram a lot of chocolate.
Så idag kanske Ni förstår att det blev mycket choklad inblandat i bakverken ; )

Jag bakade ett recept ur boken "Sagolikt gott!" Tryffelsnitt, en liten chokladbakelse.
Sedan bakade jag stora kladdchokladmuffins med hälften jordnötter & hackad mörk blockchoklad.
Den resterande parten blev med Marabous daimchoklad & grovhackad mörk blockchoklad. Mmm och tro mej båda sorterna är mycket loveable!
Sist men inte minst så bakade jag också mina älskade havrekex, ett måste till kvällsfikat!

Hoppas Ni hittat Er ivarjefall något recept Ni inte annat än MÅSTE prova ur min bakarblogg
Önskemål får absolut ges på vad jag ska baka, det vore bara roligt !

Ha en fortsatt sockersöt chokladsmaskardag, det ska jag! : )



Tryffelsnitt, små läckra chokladbakelser
16 bakelser
Botten: 100 g mandelmassa, 1ägg, 2tsk kakao
Tryffel: 2½ dl vispgrädde, 100 g mörk blockchoklad
Garnering: Jag använde maj av mandelmassan & gjorde små bollar, men man kan ju ha allt från chokladbönor/nötter/färgglad godis eller dylikt.

Riv mandelmassan på rivjärnet, grova sidan.
Vispa upp ägget, tillsätt mandelmassa & kakao. Vispa med elvisp, pösigt.
Rita en 20*20 cm stor fyrkant på bakplåtspapper, bred ut smeten jämnt.
Grädda botten ca 5 min på 200 g. Svep in den då den svalnat i folie så den inte torkar.
Värm grädden så den blir het. Bryt i chokladen & ställ kastrullen på sidan och rör om tills den smält.
Häll i en skål, rör om lite. Låt den stå i kylen ca 45 min och vispa till den nån gång under tiden. 
Sedan vispas den fluffig & fast med elvispen. 
Bred sedan krämen över kakan ända ut i kanterna, jämn yta. Spola en kniv i hett vatten & dra över så blir ytan slät.
Skär i bitar, sen är det bara & garnera & helst serveras dessa godbitar kalla!



Stora kladdchokladmuffins hälften iblandat jordnötter & blockchoklad / daimchoklad & blockchoklad
Ugn 200 grader ca 10 min, 10 formar.

100 g mörk blockchoklad, 100 g margarin, 2 ägg, 2½ dl socker, ½ tsk vanilj ,
1 krm salt, 4 msk kakao, 2 dl vetemjöl, ½ tsk bakpulver

Garnering: Hackad daimchoklad / jordnötter

Smält margarin, blanda sedan alla ingredienser till en smet & häll över margarinet.
Rör om, hacka sedan mörk blockchoklad & blanda ner i smeten.
Placera 10 formar på en plåt, dutta ut lagomt ivarje & garnera med mycket daim choklad eller jordnötter!


Kommentarer
Postat av: Erika

oj vad gott det ser ut :) Man kan aldrig få för mycket choklad. Mums. Hur är det med dig nuförtiden? :) /Erika Lidman

2009-01-15 @ 21:59:33
URL: http://erenius.blogg.se/
Postat av: Johanna

Min bror ska följa med åsså följer Hanna med en vecka nu när vi far :)Ska jobba i liften nu i början, sen blir det nog lite i resturangen också :)Kan tänka mej att det är väldigt skönt att komma hem sen också.



Jo, det är som skönt bara att ha nånting att göra. Du har inte hittat dej nåt jobb än? Eller funderar du på nån skola? :)

2009-01-15 @ 22:53:35
URL: http://jjohannaalindholm.blogg.se/
Postat av: Ida

åh, chokladmuffisen så OTROLIGT GODA ut!! måste verkligen pröva att baka dem i helgen.



fin blogg du har! och jättefin design.

2009-01-16 @ 18:20:38
URL: http://fabulousfood.blogg.se/
Postat av: Anonym

Provade på dessa muffins idag och vilket resultat det blev! Tiden i ugnen fick jag öka till 20 minuter men det blev riktigt supersmaskigt ändå!

2009-01-22 @ 19:54:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0