Napoleonbakelser

Hej på er denna måndag!
Nu är vi ju ännu närmare jul, men här i Stockholm är ju de flesta gräsmattorna gröna än haha.
Men hoppas det är mycket snö i Skellefteå då jag åker hem den 21:a :  ) .

Innan helgen så blev det att baka Napoleonbakelser!
Första gången jag smakade Napoleon faktiskt, alltid varit skeptisk men det var ju riktigt gott!



Napoleonbakelser

Kavlad smördeg, gräddas efter anvisningar.
Skär i tre remsor lika stor remsor (8 cm bredd).
Första botten breds med äppelmos & vaniljkräm.
Andra botten med massor av grädde.
Själva "locket" breds med hallonsylt och sedan en glasyr gjord av florsocker & lite vatten.
Bakelserna ska delas till 8 cm * 5 cm breda.

Så nu borde jag verkligen göra läxor!!
Ha en bra måndag nu!

Kommentarer
Postat av: Andreas

Ser jättegott ut :) mums , fortsätt baka smarriga godsaker Sandra :)

2009-12-07 @ 16:05:17
Postat av: Anonym

Den här bakelsen är jag uppväxt med!!

mina föräldrar köpte den alltid när vi var på kondis.

jag tycker oxå den är god!

2009-12-07 @ 18:00:08
Postat av: Åsa/ En Sida Med Mat

Ja det vra jag som skrev föregående inlägg....;)

2009-12-07 @ 18:00:44
URL: http://www.ensidamedmat.se
Postat av: Anna/Frostrosor

Mmmm... jag gillar Napoleonbakelsen! Kan dock trycka att den kan vara svåräten, när man trycker ner skeden i bakelsen så pyser fyllningen ut från alla håll och kanter :-D

2009-12-07 @ 18:31:25
URL: http://frostrosor.blogspot.com
Postat av: Anonym

Tror jag aldrig ätit denna bakelse någon gång men de ser ju riktigt goda ut. Får kanske prova dessa nästa gång jag går på café, men jag är ju svag för bullar så det återstår att se ;)

2009-12-07 @ 18:53:48
URL: http://emmaskök.se
Postat av: Kickan

Ramlade in här av en slump då jag sökte på Napoleonbakelse och din ser himla smarrig ut ! Vad är det för utbildning du går ??

Här är en till som älskar att baka nämligen ;)

Tittar gärna in igen om det är ok?

Ha det gött!

2009-12-07 @ 21:09:10
URL: http://allwithinmyhands.blogg.se/
Postat av: Pernilla

jag var också skeptisk till napoleonbakelser förut, sen fick jag med en som blivit över hem från jobbet och det är ju jättegott. med en halv, sen är det bra ;) så himla mäktigt ju! vi har en tant som kommer in på konditoriet som köper hem 2 om dagen som hon äter SJÄLV. det är nästan beundransvärt!

2009-12-08 @ 17:46:24
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: I Nadjas kök

Napoleonbakelser var en gång i tiden mina favoriter. Nu har jag inte ätit dem på flera flera år...blir riktigt sugen när jag ser din bild.

2009-12-09 @ 08:44:17
URL: http://www.nadjaskitchen.se
Postat av: Jessica

Har också varit lite skeptisk till denna bakelse, men det är ju så att den faktiskt är riktigt god, speciellt locket.



Ha en bra dag!

2009-12-09 @ 08:52:59
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Danielle

Vad fin den blev! Jag är så dålig på att göra bakelser, det ser alltid så krångligt ut, men egentligen är det säkert inte så farligt.

2009-12-09 @ 10:29:31
URL: http://heavenlycupcake.blogspot.com
Postat av: Chokladfreaks

Åh gud vad gott det såg ut och inte så svårt heller lät det som. Måste prova på det här.

2009-12-10 @ 00:36:44
URL: http://chokladfreaks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0