Geléhallon!

Här kommer geléhallona som några av er önskat : ) !
Det är stor skillnad i smak från köpta till hemmagjorda geléhallon.
För hemmagjorda smakar ju faktiskt hallon & jättegott motför de köpta som jag tycker smakar sådär.



Geléhallon
ca 180 st i vanlig storlek

375 g strösocker
150 g vatten » Koka upp & skumma.
Tillsätt:
125 g glykos
Koka under nerpensling av kanterna till 150 grader.

Tillsätt:
166 g hallonpuré (kör den i mikron så den blir varm)
Ta av lite av purén & blanda i 8 g citronsyra så att den löser sig.
Häll ner i blandningen.
Tillsätt 32 g blötlagda mjuka gelatinblad (ca 16 stora blad).
Koka till 125 grader.
Häll över till en tillbringare & låt stå i 5-10 min.

Gjut i puderdosa (plåt med hög kant med torkat kompakt maizena 60grader 24h)
Om du har geléhallon hemma sätt fast ett på en träpinne och tryck ner så det blir hål att fylla.
Det borde funka bra att göra i isformar i silikon annars.
Låt geléhallona stelna över natten & rulla dem sedan i strösocker!

Hoppas ni har en riktigt god helg som jag : )  
Nu blir det gå & köpa godmat & vet ni vad imorrn åker jag hem till Skellefteå & julbakning : ) !


Kommentarer
Postat av: Emilies Skafferi

Vad roligt, jag har aldrig gjort gelehallon. Men nu med ditt bra recept så måste jag ju pröva på det. Men efter jul då..

2009-12-20 @ 19:16:08
URL: http://emiliesskafferi.blogg.se/
Postat av: Tora

Å låter underbart, älskar geléhallon så jag borde nog testa ;)

2009-12-20 @ 19:26:19
URL: http://bakdags.blogg.se/
Postat av: Emmy

Har en väninna som älskar geléhallon, så jag får göra en sats till henne i present!

2009-12-21 @ 09:08:10
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: åsa - hello sugar!

åh vilka fina gelehallon!! 180 stycken, det borde räcka hela julen! :)



ja åååh vad det ska bli härligt att åka upp till norrland! och skönt att det inte snöar idag, då kanske man slipper förseningar på flygplatsen. :) nu ska jag också ta och börja packa. hoppas du fick in alla dina bakgrejer i resväskan. :) ha ett underbart jullov finaste sandra!!! puss och kram!

2009-12-21 @ 13:04:53
URL: http://hellosugar.se
Postat av: Tove

Vad goda de ser ut! Har precis upptäckt hur roligt det faktiskt är att göra julgodis och gjorde just bl.a. lite hallonmarmelad, få se vad det blir av den :-)

2009-12-21 @ 13:14:55
URL: http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com
Postat av: Danielle

Tänk vad roligt att göra i sånna där roliga isbitsformar! Det finns ju massor med olika roliga man kan köpa nuförtiden. Bra idé!

Hoppas du bakar massa gott hemma i Skellefte nu!

2009-12-21 @ 14:19:16
URL: http://heavenlycupcake.blogspot.com
Postat av: Molly

vad spännande med hemmagjorda geléhallon :) låter som en perfekt julklapp. tack för tipset! :)

hoppas att du mår bra denna dag!? här är det finfint och snöigt :)



du får ha en underbar jul och nyår :) kramar

2009-12-21 @ 18:55:20
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Hemmagjorda geléhallon! Respect!!

2009-12-21 @ 20:54:12
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Cutecakes-Paulina

Åh, vad roligt med hemmagjorda géléhallon!Låter super!

God fortsättning!

2009-12-26 @ 19:52:32
URL: http://cutecakes.blogg.se/
Postat av: Therese

Så spännande att göra egna geléhallon! Allt på din blogg ser ju så frestande ut, men särskilt sötsakerna ;)

2010-01-12 @ 19:58:23
URL: http://jordgubbskaramell.blogg.se/
Postat av: Helena

Vad spännande att göra egna gelehallon!

2010-03-11 @ 15:55:19
URL: http://matresan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0